Újra segített a gyógyszercég

A Lilly gyógyszergyártó vállalat dolgozói önkéntes munkájukkal varázsolták szebbé a mozgáskorlátozott gyerekek zuglói otthonát.

A Lilly Jószolgálati Nap a vállalat nemzetközi kezdeményezése, amelynek keretében minden év októberében a világ közel 40 országában, mintegy 25 ezer Lilly munkatárs dolgozik önkéntesen egy egész napot különböző karitatív célok szolgálatában.

A mozgáskorlátozott gyermek ellátásáról, tanításáról, neveléséről gondoskodnak. A gyermekek több mint fele az intézmény bentlakásos kollégiumában lakik. A Lilly pénzügyi adománya és a dolgozók önkéntes, kétkezi munkája segítségével a kollégium egy eddig kevésbé kihasznált „zsibongója” helyén egy hangulatos, színes falakkal és fiatalos berendezéssel ellátott közösségi teret alakítottak ki, ahol a gyermekek kikapcsolódhatnak, játszhatnak, szülinapokat és klubdélutánokat is szervezhetnek maguknak.

A „Kincses-sziget” elnevezést kapott közösségi tér számos belső berendezési tárgya is a Jószolgálati Napon készült el, pl. a „könyves-kikötő”, a „bölcsességek ládája”, az „örök emlékek fája” vagy éppen az a számos színes, vidám virágváza, kaspó és képkeret, amit a Lilly-munkatársak a mozgásukban ugyan korlátozott, ám de szeretetben, alkotásvágyban és őszinte kíváncsiságban végtelen kapacitásokkal rendelkező gyermekekkel együtt, közös kézműveskedés keretében alkottak meg.

Lilly társadalmi felelősségvállalásának filozófiája:

A Lillynél már évek óta a vállalati kultúra része a felelősségvállalás a környezetükben élő közösségek iránt. A vállalat hitvallása, hogy egy felelősen gondolkodó gyógyszergyártónak a hatékony terápiás lehetőségek fejlesztésén túl arra is figyelnie kell, hogy „jó polgárként” számos közhasznú tevékenység kezdeményezője és támogatója legyen. A Lilly küldetése, hogy az emberek hosszabb, egészségesebb és aktívabb életet élhessenek ‐ amit nem csak a legmodernebb innovatív gyógyszeripari technológiák, betegségmegelőzés és kezelés segítségével próbál elérni, hanem az egészségtudatosság jegyében végzett felvilágosító programok, népegészségügyi kezdeményezések mellett a dolgozók önkéntes munkájával is!

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +15, +22 °C
Minimum: +10, +15 °C

Hazánkban szombaton délelőtt többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, északon lehet szakadozottabb a felhőzet. Elszórtan, főleg délen számíthatunk esőre, záporra. Délután továbbra is sok lesz felettünk a felhő. Délen többfelé lehet eső, zápor, máshol nagy csapadék nem valószínű. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 15, 22 fok között alakul. Késő este 10, 15 fok lesz. Szombaton hidegfronti hatás várható, nagy terhelés éri a szervezetet. Erős görcsös panaszok léphetnek fel, többek között görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek. Romolhat a szívbetegek állapota, az arra hajlamosak keringési és vérnyomáspanaszokat tapasztalhatnak. Csökken a hőérzet, romlik a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső