Ez az injekció segíthet a fogyásban

Havonta közel négy és fél kilót fogyhatnak a túlsúlyos betegek egy úttörő súlycsökkentő segédprogramnak köszönhetően.

Az elhízás a fejlett országok egyik legnagyobb egészségügyi kihívása, amely számos komoly betegség kialakulásában szerepet játszik. Kutatók ezért régóta dolgoznak olyan eljárásokon, amely tartós megoldást jelenthet a túlsúllyal küzdők számára. Egy új, injekciós terápia során a betegek szervezetébe olyan hormontartalmú hatóanyagot juttatnak, ami felgyorsítja a zsírégetést. A kezelésnek köszönhetően a túlsúlyos betegek közel négy és fél kilótól szabadulhattak meg egy hónap alatt. A szakértők szerint ez az eljárás a jövőben fel is válthatja a kóroselhízásesetén gyakran alkalmazott gyomor bypass műtéteket.

Az elhízás ennyi kárt okoz Az emberek többsége manapság is úgy tekint az elhízásra, mint egy állapotra, nem pedig mint egy betegségre, pedig tény, hogy az elhízás krónikus, visszatérő betegség, amellyel élethosszon át kell foglalkozni. Kattintson a részletekért!

Kiegészítheti a diétát

A kutatók 15 súlyosan elhízott páciensnél tesztelték az eljárást, és összehasonlították az eredményeket a placebo súlycsökkentőt szedők, a kalóriaszegény étrendet követők, illetve a bypass műtéten átesők súlycsökkenésével. Mindannyian kaptak tanácsokat a helyes táplálkozással kapcsolatban is, de azt nem követték, hogy ezt mennyi ember fogadta meg közülük.

A kezelés segíthet a túlsúlyos emberek testsúlyának csökkentésében. Fotó: 123rf
A kezelés segíthet a túlsúlyos emberek testsúlyának csökkentésében. Fotó: 123rf

Az eredmények szerint az injekciós terápiával nagyjából 4,5 kilótól szabadulhattak meg a túlsúllyal küzdők, míg a kalóriaszegény étrendet tartók 8,3, a műtéten átesett betegek pedig 10,3 kilóval lettek könnyebbek. Eszerint az injekciós terápia nem annyira hatékony, mint a két másik súlycsökkentő módszer, a kutatók szerint mégis jól kiegészítheti a diétázók programját, és hasonló hatást válthat ki a szervezetben, mint a műtét, de a kellemetlen mellékhatások nélkül.

Forrás: Daily Mail

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +14, +20 °C

Nyugat felől csökken a felhőzet. Változóan gomolyfelhős lesz az ég, nagyobb eséllyel keleten alakulnak ki záporok, zivatarok. Élénk, erős északias szél mellett 25, 31 fok közötti maximumokat mérhetünk. Szerdán napközben már nem érkezik front, de a hidegfront mögötti helyzetben még hidegfront jellegű hatás érvényesül. Görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, ingadozhat a vérnyomás. A frissebb időben viszont mérséklődnek az alvászavarok, megszűnik a hőterhelés. A napsütés javítja a hangulatot, a hőérzet sokat javul az előző napokhoz képest. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)