Egyszerű módját találták meg a fogyókúrázásnak

Van, ami tényleg működik: a kutatók szerint felesleges a kalóriákat számolni, sokkal jobban járunk, ha egyszerűen megemeljük a fehérjebevitelünket.

A hagyományos felfogás szerint a fogyás, illetve a súly szinten tartásának kulcsa a kalóriák számolgatásában rejlik. Az újabb elképzelések szerint azonban nem minden kalória egyenértékű - vagyis a kalóriaszámolgatás leegyszerűsíti a szervezetünkben végbemenő bonyolult folyamatokat. Energiadeficit helyett tehát inkább a helyes tápanyag-egyensúly megteremtésére kell törekednünk.

David Raubenheimer professzor szerint az ételek igen összetettek, ami a tápanyagokat illeti, és ezek a tápanyagok nem önmagukban hatnak ránk, hanem egymással is interakcióba lépnek.

"A lényeg, hogy a szervezetünk minden tápanyagra meghatározott mértékben ki van éhezve, és ha nem kiegyensúlyozott táplálékot veszünk magunkhoz, akkor hajlamossá válunk a túlevésre. Ha tehát a táplálék kevesebb proteint tartalmaz, mint amennyire szükségünk van, akkor többet fogunk belőle enni, hogy a szükségleteinket kielégítsük. Ez pedig szénhidrátok és zsírok túlzott fogyasztásával jár együtt - magyarázta Raubenheimer.

Fogyókúra? Legfontosabb a kiegyensúlyozott tápanyagbevitel

A kutatók majmok és főemlősök táplálkozási szokásait vizsgálták, és úgy találták, hogy az állatok - az emberhez hasonlóan - szervezetünk fehérjeigényét kielégítsük .

"Ezzel a tudással a tarsolyunkban fel tudjuk venni a harcot az elhízás ellen, és ez a magyarázat arra, hogy miért működnek a divatos, Atkins is" - mondta Raubenheimer. A szakember ugyanakkor figyelmezetet arra, hogy az egyensúly fenntartása a legfontosabb. "Nem szabad elfeledkeznünk arról, hogy szénhidrátokra és zsírokra is szükségünk van, és ugyanolyan káros, ha túlságosan sok fehérjét fogyasztunk."

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +4, +10 °C
Minimum: +1, +7 °C

Borult lesz az ég, szórványosan fordul elő gyenge eső. Mérsékelt lesz a délkeleti szél, délután 3, 9 fokot mérhetünk. Hétfőn még mindig kettősfronti hatást tapasztalhatunk, de napközben átmenetileg gyengül ennek mértéke. Ennek ellenére a fejfájás és a vérnyomás-ingadozás is tartós lehet, a szívbetegek állapota is romolhat. Gyengül az immunrendszer. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: