Népszerűek az alacsony kalóriájú ételek

Az elmúlt években hazánkban is pozitív változás kezdődött meg az egészséges táplálkozást illetően, ám a Gfk Hungária legutóbbi kutatásából kiderült, hogy még mindig kevesen, azaz tízből csupán egy ember figyel oda a modernkori táplálkozási előírásokra.

A lakosság átalakuló fogyasztási szerkezetében egyre erősödik az a tendencia, mely szerint az egészséges és egészségesnek gondolt termékekre és szolgáltatásokra egyre nagyobb figyelmet fordítanak a háztartások. Az étkezés az egyik olyan terület, ahol az egészségességnek egyre nagyobb jelentőséget tulajdonítunk. Hazánkban ezt a legtöbben zöldségek, gyümölcsök, tej és tojás rendszeres fogyasztásával oldják meg, azonban az étrend-kiegészítők és a bioélelmiszerekis egyre népszerűbbek.

Odafigyelünk a kalóriákra

Az egészséges étkezésről szólva fontos kiemelni, hogy míg a lakosság mintegy 10 százaléka étkezik teljes mértékben egészségesen - legnagyobb részt követve az orvostudomány mai ismeretei alapján megfogalmazott ajánlásokat -, további mintegy egynegyede (23 százalék) kerüli az egészségtelen ételeket. Ugyanakkor négyből három ember figyel oda az ételek testsúlyragyakorolt negatív hatásaira.

Az elmúlt években hazánkban is pozitív változás kezdődött meg az egészséges táplálkozást illetően

Kevés funkcionális élelmiszer fogy

Az egészséges táplálkozást nemzetközi szinten meghatározó egyik kategória a funkcionális élelmiszerek köre, amelyek az egészséget bizonyítottan javító margarinok, a reggeli cereáliák és a teák.

Népszerűek az egészségüzenettel bíró termékek

Népszerűek továbbá a valamilyen egészségüzenettel rendelkező termékek is. Ezek annyiban térnek el a funkcionális élelmiszerektől, hogy ugyan nem tartalmaznak az egészségre bizonyítottan kedvező hatású adalékokat, ám kommunikációjukban megjelenik az egészségesség, mint érv. Így népszerűek a szénsavas üdítőitalok, ahol egyre több cukormentes ízesített ásványvízjelenik meg, és a müzlik.

Forrás: Gfk Hungária

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +31, +36 °C
Minimum: +13, +23 °C

A napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, ezekből helyenként zápor, zivatar kialakulására kell készülni. Mérsékelt lesz az északi szél, 31, 36 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap nem érkezik front, ismét az országos kánikula jelenti a veszélyt. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, magas a kiszáradás veszélye. Többeknél migrén léphet fel, csökken a koncentrálóképesség. Megszaporodhatnak az emésztési problémák. A hőérzet több fokkal a mért értékek felett alakul. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)