Ételek, melyekből megéri drágábbat venni

Bizonyos ételek vagy hozzávalók ára nem véletlenül borsos - a drágább néha valóban jobb is. Az alábbi ételekből megéri a jobb minőségűt venni, még ha kicsit többe is kerül.

Tojás

Az organikus/tanyasi tojások ára általában magasabb. Cserébe olyan tyúkok tojják ezeket, akiket nem műanyaggal etetnek, és a tojásokban nincsen arzén, antibiotikumszármazék, kórokozók és genetikailag módosított anyagok. Az ilyen tojásokban több a vitamin, az ásványi anyag és az omega-3 zsírsav is.

Csokoládé

A jó minőségű, tehát magas kakaótartalmú étcsokoládénak nem csak az íze finomabb. Sokkal több benne az egészséges fitokemikália, antioxidáns is. A csokoládéból egyébként sem érdemes alkalmanként egy-két kockánál többet enni, mivel kalóriatartalma magas, így egy tábla viszonylag sokáig elég.

Ezekből az ételekből megéri drágábbat venni
Az organikus tojásban nincsenek genetikailag módosított anyagok

Finomítatlan olajok

A legtöbb olaj, amelyet vásárolunk, finomított, és a folyamat során sérülnek a bennük lévő egészséges fitokemikáliák. Ráadásul néhány cég a finomítás során egy hexán nevű anyagot használ, amely idegrendszeri rendellenességeket okozhat. A finomítatlan olajok íze teltebb, gazdagabb, és tápanyagtartalmuk is jóval magasabb.

Hús

Inkább vásároljunk kevesebb húst, de ha már veszünk, akkor szabad tartású állatok húsát, illetve az ilyenből készült húsárukat keressük. A nagyüzemi tenyésztésű állatoknak gyakran adnak hormonokat és szteroidokat, hogy gyorsabban és nagyobbra nőjenek, és ezek származékai a húsukban maradva a szervezetünkbe kerülnek, jelentősen növelve bizonyos betegségek kialakulásának kockázatát.

Lazac

Lazacból a farmon tenyésztett helyett érdemes vadon fogottat vásárolni. A vadon fogott lazac húsában kevesebb a méreganyag, viszont több a kalcium, a kálium és a vas is. A tenyésztett lazacéban gyakran találhatóak mérgező vegyi anyagok.

Forrás: fitday.com

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +37 °C
Minimum: +14, +22 °C

Sok napsütésre készülhetünk, néhol kialakulhat zápor, zivatar. Élénk északias szél mellett 32, 37 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn erős kánikula várható, front nem érkezik. Többeknél felléphetnek alvásproblémák, napközben pedig gyakori lehet a fáradékonyság és a dekoncentráltság. A tűző nap kerülendő, fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata. Egyre többeknél emésztési problémák jelentkezhetnek, a puffadás lehet a leggyakoribb. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)