Az okoskenyerek előnyei

Egyre nő az "okoskenyerek" piaca Magyarországon. Az ebből származó árbevétel a következő két évben elérheti a 2-5 milliárd forintot - közölte Szakács Tamás, a Hajdúsági Sütödék Zrt. vezérigazgatója.

Jelentősen megugorhat a következő években az "okosélelmiszerek" iránti kereslet. Azokat az élelmiszereket nevezik így, amelyeknek tudományosan igazoltan kedvező élettani, egészséget támogató, vagy a betegségek kialakulásának kockázatát csökkentő hatásuk is van.

kenyér, okoskenyér, okosélelmiszer, egészséges élelmiszerek
Azt állítják, a cipók életmódváltás nélkül segítenek leküzdeni a betegségeket. Fotó: 123rf

Különleges élelmiszerek

Fehér kenyér helyett a cukorbetegek számára javasolt a teljes kiőrlésű gabonafélékből készült pékáru fogyasztása. Ezeket akár otthon, magunknak is megsüthetjük. Korábbi cikkünkben megnézheti, hogyan!

Az elmúlt két évben, piaci bevezetése óta a cégcsoport csaknem hétmilliárd forintos árbevételének a tíz százaléka már az "okosélelmiszerekből" származott. A 420 embert foglalkoztató cég idei árbevétele a tervek szerint 7,2 milliárd forint lesz. Az "okosélelmiszer" kutatási program 2000-ben kezdődött, eddig öt új terméket fejlesztettek ki, amelyek többsége a következő években jelenik meg a piacon - ismertette Szakács Tamás vezérigazgató.

19 éves kutató-fejlesztő munkájának eredményeként születtek meg a speciális vitamin- és ásványianyag-kombinációt tartalmazó cipók, amelyek különféle egészségi problémák megoldásában segíthetnek az embereknek, miközben az étkezési szokásaikon nem kell változtatniuk.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +37 °C
Minimum: +14, +22 °C

Sok napsütésre készülhetünk, néhol kialakulhat zápor, zivatar. Élénk északias szél mellett 32, 37 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn erős kánikula várható, front nem érkezik. Többeknél felléphetnek alvásproblémák, napközben pedig gyakori lehet a fáradékonyság és a dekoncentráltság. A tűző nap kerülendő, fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata. Egyre többeknél emésztési problémák jelentkezhetnek, a puffadás lehet a leggyakoribb. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)