Stresszes felnőtt stresszes gyermeket nevel!

Civilizációnk káros hatásai, a stressz, a túlfeszített életmód, a szorongás, sajnos, sem a gyerekeket, sem a felnőtteket nem kíméli. A gyermek nem tudja a cselekvési megoldásokat problémái feloldására, ezért különbözô pótcselekvésekbe menekül.

Ezért olyan természetes segítségre van szükség, amelynek nincs mellékhatása, és megakadályozza a szervezetet érő káros ingerek elhatalmasodását.

Ám mindenre van megoldás, csak meg kell találni a megfelelőt, egyéni módszerrel. Ki-kinek saját fizikai és mentális állapota.

A tapasztalat arra való, hogy tanítson és fejlesszen bennünket. Tanítsuk meg gyerekeinket arra, hogy magunk vagyunk, a boldogság, az egészség és jobbá válás forrása.

Ahogy megtörtént ez a felismerés, rögtön hajlandók vagyunk figyelembe venni az új lehetôségeket, alternatívákat. Ne csüggedjünk, tökéletesítésünknek sok-sok izgalmas útja van. Ez lehet szorongásoldó légzéstechnika, erősítő torna, étkezés, életmód- és szemléletváltozás, pihenés.

A legfontosabb, hogy a szülő szeretettel forduljon a gyerekhez, megnyíljon előtte, mert a kicsi ilyenkor biztonságban érzi magát. Tudomásul kell vennünk azonban, hogy nem képes a felnőttekre jellemzô módon kommunikálni, ezért ha a problémáira vagyunk kíváncsiak, nekünk kell megtalálni a közeledés módját. Legegyszerűbb és leghatásosabb módszer: a szerepjáték.

Minden gyereknek van egy rongya, macija, akihez" teljesen őszinte. Ezeknek a figuráknak mondja el a gondolatait, érzéseit. Ha a konyhában vagyunk, de nyitva az ajtó és a fülünk, meghallhatjuk, mi mindent mesél a kicsi rólunk, a testvérrôl, az óvónőről ezeknek a figuráknak. Játék közben a gyermek a külvilágot kizárja, csak a tevékenységére figyel. Lépjünk be ebbe a világba!

Az esti órák a legalkalmasabbak. Lefekvéskor kerüljünk vele kontaktusba, elôször némán, megnyugtató simogatásokkal. Majd vegyük kezünkbe a rongyát vagy a maciját (vagy bármit amit szeret, amivel alszik), és lépjünk ki saját felnőttvilágunkból.

helyezkedjünk bele a figurába, beszéljünk a gyerekhez más hangon: nem szülőként vagyunk, hanem maciként, aki gyermekünk legjobb barátja. A lényeg, hogy a lelki konfliktushoz eljussunk.

Szóljunk hozzá pl. így: Szia, Bálint, a maci vagyok, a legjobb barátod. Itt ülök az ágyon, és látom: haragszol anyukádra. Nagyon sajnállak, hogy ezt érzed. Mi történt?"

Erre a gyerek a macinak kitálalja bánatát, problémáját, sérelmeit.Jól figyeljünk, mit említ, és kapcsolódjunk bele a játékba!

Mire a maci ismét: Igazad van, de én azt is tudom, anya is szomorú volt, amiért rád kellett szólnia. Ô viszont nem haragszik rád. Nagyon szeret téged, és soha nem akar rosszat. Mit gondolsz, megbocsássunk neki?"

A gyerek leghőbb vágya, hogy a harmónia helyreálljon, a szülő ne haragudjon rá, és megfeleljen neki, így azt fogja válaszolni: igen. Egy kicsit még beszélgessünk vele mint maci, aztán letehetjük a figurát. Ismét felnôtté változunk, akinek a kicsi megbocsátott. Komoly családi problémáknál, pl. szülők közötti veszekedéseknél vagy iskolai feszültségek oldásánál is alkalmazható a módszer.

Ez a játék a leghatásosabb, hiszen a gyerek nekünk esetleg nem mindig mondaná el gondjait. Ha ezt a szerepjátszást kiskorban vezetjük be, nagyon sokáig használható módszer. Az én lányom már tinédzser, de még most is játszunk. A barátjának érez, hálás ezért, és ez a bizalom szinte minden problémáján átsegíti.

Ha csak ezt a fent említett játékot alkalmazza a gyerek nevelésében, stresszoldásában, már sokat tett a gyermeke lelki egészségéért.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +1, +5 °C
Minimum: -4, +2 °C

Párás, borongós időre kell számítani. Az északkeleti tájakat kivéve többfelé lehet eső, nyugaton havas eső, hó is. Mérsékelt szél mellett 1, 5 fokig melegszik a levegő. Pénteken kettősfronti hatás érvényesül, erősebb panaszok délen, délnyugaton és nyugaton lehetnek. Ismét gyakorivá válhat a fejfájás, emellett a keringési és vérnyomáspanaszok is megszaporodhatnak. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet, sok tünet jelentkezhet. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség magas, kissé csökken. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: