Így őrizze meg önuralmát!

Valószínűleg igaz, hogy a nap végére, amikor elfáradunk, nehezebben uralkodunk magunkon, ez azonban egy friss tanulmány szerint még nem jelenti azt, hogy csak korlátozott mennyiségű önuralommal rendelkezünk.

A január 15-i számában megjelent tanulményban.

Torontó Scarborough Egyetem kutatója. "Röviden, amikor ki vagyunk merülve, a motivációk prioritása megváltozik, így kevesebbet dolgozunk olyan dolgokért, amit kötelezőnek érzünk, és többet dolgozunk azokért, amiket szívesen teszünk, vagy meg akarunk tenni." Inzlicht kutatócsoportja az már képtelenek vagyunk az önkontrollra. Az tény, hogy számos kutatás bizonyította, hogy az emberek teljesítménye az idő múlásával romlik. Inzlicht és munkatársai azonban ezt a prioritások sorrendjének változásának tudják be, nem pedig az önuralom hiányának. Ez pedig azt jelenti, hogy bizonyos módszerekkel elkerülhető a jelenség a kimerültség időszakaiban. Inzlicht szerint az önuralmat azzal fokozhatjuk, hogy megváltoztatjuk a céljainkhoz való hozzáállásunkat, például úgy, hogy a "kötelező" dolgokat "kívánatosakká" tesszük. Ha ez nem sikerül, érdemes előre számításba vennünk motivációnk ingadozását. Tartózkodjunk például a kísértésektől olyankor, amikor alacsony az energiaszintünk, tartsunk mentális szünetet, és frissítsük fel magunkat.

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek, de csapadék nem várható. Délután folytatódik a napos idő, az időnként megnövekvő felhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció