Így szüntethető meg a hallucináció

A skizofrének gyakran hallanak a fejükben kínzó "hangokat": ezeket a hallucinációkat sikerült kutatóknak az agyban keltett mágneses stimuláció segítségével megszüntetniük.

A kutatásban résztvevő páciensek több mint egyharmadánál jelentős változást tapasztaltak. "Biztonsággal" megtalálható az agyban az a terület, amely a hangokért felelős - fejtették ki a szakértők, akik eredményüket egy párizsi konferencián mutatták be. A tanulmány során 26 skizofrén beteg agyát stimulálták mágneses hullámokkal, 33 másik páciens pedig placebót kapott. A vizsgálatok jelenleg is folynak.

Világszerte több mint 20 millió ember szenved a skizofrénia tüneteitől
Világszerte több mint 20 millió ember szenved a skizofrénia tüneteitől

Milyen típusokba sorolhatók a skizofrén betegek? Részletek itt.

A skizofrénia gyűjtőnév alatt szereplő elmegyógyászati betegségek közös jellemzője, hogy a betegek akarata, gondolatai és érzelmei szétesnek, a tünetek között pedig gyakran szerepelnek érzékcsalódások, hallucinációk. A betegség jelei általában már kamaszkorban jelentkeznek. Problémát jelent, hogy a skizofréniához gyakran társul alkohol- és kábítószerfüggőség, továbbá az öngyilkossági hajlam sem ritka a betegek körében, mi több, mintegy 15-20 százalékuknál ez a közvetlen halálok. Az általános kezelés során gyógyszerek mellett pszicho- és szociálterápiát is alkalmaznak.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) becslései szerint 21 millió embert érint a skizofrénia a világban. Magyarországon nagyjából 100 ezerre tehető a betegek száma, de csupán 5-10 százalékuk szorul állandó kórházi kezelésre.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +38 °C
Minimum: +15, +24 °C

Folytatódik a hőhullám. Sok napsütésre készülhetünk, néhol hőzivatarok kialakulása sem zárható ki. Délután 32, 38 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön is tovább tart a hőség, front nem érkezik. Gyakoriak lehetnek az alvásproblémák, valamint a fáradékonyság és a dekoncentráltság is. A szívbetegeket nagy terhelés éri, gyakoriak lehetnek a keringési problémák. Kerülje a tűző napsütést, és fontos gondoskodni a rendszeres folyadékpótlásról. Egyre többeknél jelentkezhet fejfájás, migrén is, a tartós hőhullám extrém terhelést jelent. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)