Megvan, kik a legnépszerűbbek a társkeresőkön

Az internetes párkereső applikációk adatait kielemezve feltűnik, hogy társkeresés közben kiemelt hangsúlyt fektetnek a felek arra, hogy milyen etnikumú a másik. A férfiak körében az ázsiai nők a legnépszerűbbek, a nők szemében azonban az ázsiai férfiak a legkevésbé vonzóak.

Az ellentétek vonzzák egymást - tartja a mondás a párkeresés kapcsán. Azt gondolnánk ugyanakkor, hogy a különböző etnikumú emberek az esetek többségében saját népcsoportjukból választanak párt maguknak. Ennek egyik magyarázata az lehet, hogy az emberek természetes módon a saját etnikumukhoz tartozó emberekhez vonzódnak leginkább. A First Met nevű internetes társkereső felmérése szerint azonban külső okok húzódnak a párválasztási döntéseink mögött. Figyelembe vesszük többek között a család elvárásait, a baráti kör összetételét, a nyelvi és társadalmi akadályokat is - írja az MNO.

Az ázsiai nők és a fehér férfiak a legnépszerűbbek

A Magyarországon is népszerű Tinderhez hasonlóan a First Met is egy gyors, rövid adatlapokkal operáló alkalmazás. A cég egy vizsgálatban 2,4 millió felhasználó adatait elemezve azt kutatta, hogyan függ a felhasználók kapcsolatfelvételi hajlandósága a rájuk "igent" nyomó illetők irányába aszerint, hogy az milyen rasszhoz tartozik (fehér, fekete, latin vagy ázsiai).

A párkereső nők szinte kivétel nélkül elvárják leendő társuktól az anyagi függetlenséget, ráadásul a legtöbben aktuális partnerüket sem támogatnák szívesen pénzügyileg. De mik a leglényegesebb kritériumok párkereséskor? Cikkünkből kiderül!

Kiderült, hogy a legtöbb ember egyáltalán nem a saját etnikumát preferálja leginkább, hanem nagyon egyöntetűek a vonzalmaik - függetlenül származásuktól. Az ázsiai férfiakat kivéve minden férfi az ázsiai nők megkeresésére reagál a legnagyobb arányban. Az ázsiaiak azonban valamiért inkább a latin nőket szeretik. A fekete nők a fekete férfiakat kedvelik, de a latinok, az ázsiaiak és a fehérek egyöntetűen a fehér "kérőket" részesítik előnyben.

Elutasítottság tekintetében is hasonló kép rajzolódik ki. Minden nő ódzkodik a fekete pasiktól, kivéve a fekete nőket, akik viszont a fehéreket utasítják el. A férfiaknál még egyértelműbb a helyzet: rassztól függetlenül az összes felhasználó az őrájuk igent nyomó fekete nőknek hajlamos a legkevésbé visszaírni. Tehát még a fekete férfiak is. A legélesebb disszonancia a fekete férfi, ázsiai nő felállásban van: míg az előbbiek legerősebben az utóbbiakhoz vonzódnak, fordítva éppen a legerősebb elutasítás a reakció.

Külső okok húzódnak a párválasztási döntéseink mögött
Külső okok húzódnak a párválasztási döntéseink mögött

A jelenség alapjául a társadalmi berendezkedés szolgál. A fehér férfiak népszerűségéhez az is hozzáadhat, hogy a fejlett, nyugati társadalomban még mindig megőrizték vezető pozíciójukat. Ennek megfelelően a fehérek előnyöket élveznek szinte bármilyen területen. Részben ugyanazon történelmi okok miatt, amelyek biztosítják vezető státusukat, részben pedig azért, mert vezető pozícióban vannak (és ebből a tényből a társadalom nagy része öntudatlanul "jobbnak" tekinti őket szinte mindenben). Ez alól nem kivétel a társkeresés sem. Szinte közhely, hogy ha két tökéletesen megegyező felhasználói profil között csak a rassz a különbség, akkor a "fehérség" jelentősen megemeli a pozitív viszontválaszok számát.

Évi 76 millió forinttal ér többet egy fehér férfi egy ázsiainál

Bár sokan nem vállalják fel - vagy nincsenek is tudatában - az etnikai preferenciájukat, az anonimitást biztosító online randialkalmazásokon őszinték lehetnek. A netes párkeresés eredményeit egy villámrandin készült kísérlettel is összehasonlították. Négy perc állt az összesorsolt párok rendelkezésére, hogy megismerkedjenek. Ezután nyilatkozniuk kellett, szívesen találkoznának-e újra a partnerrel. Itt az ázsiai férfiak voltak nagy hátrányban. A nők átlagosan 33 százalékkal kisebb valószínűséggel találták szimpatikusnak az ázsiaiakat, mint másokat.

Egy újabb kísérletben a kutatók megpróbálták kiegyenlíteni az etnikai hátrányokat - méghozzá pénzzel. Azt tesztelték, mennyit kell keresnie egy férfinak ahhoz, hogy szimpatikussá váljon a hölgyek szemében. Kiderült, hogy e tekintetben is az ázsiaiak vannak a legrosszabb helyzetben. Egy keleti férfinak évi 247 ezer dollárral (74 millió forinttal) kell többet keresnie a fehér férfiaknál ahhoz, hogy ugyanolyan vonzóvá váljon egy fehér nő szemében.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +15, +21 °C

Változóan felhős lesz az ég, de több órára kisüt a nap. Elszórtan, nagyobb eséllyel a Dunántúlon és keleten számíthatunk záporra, zivatarra. Élénk, erős lökésekkel kísért északkeleti szél mellett 25, 31 fok között alakulnak a maximumhőmérsékletek. Kedden front nem érkezik, de a magasban zajló folyamatok hatására front jellegű tünetek léphetnek fel. Gyakori lehet a görcsös és a migrénes fejfájás, egész nap ingadozhat a vérnyomás. Egyesek alvászavarokat is tapasztalhatnak. A szabadtéri programoknak kedveznek a körülmények, de a záporok miatt az esernyőt is célszerű kéznél tartani. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)