Kiderült, mennyire működik a netes társkeresés

Az internetes applikációkon megismerkedő párok ugyanolyan boldogok, mint azok, akik a való életben találtak egymásra - állítja egy kutatás.

A koronavírus miatti korlátozások az ismerkedést, párkeresést is jócskán megnehezítették. Az otthoni munkavégzés, illetve az esti kijárási tilalom miatt sokan napokig ki sem mozdulnak a lakásból, a vendéglátóhelyek lezárása pedig tovább szűkíti a lehetőségét annak, hogy véletlenül belefussunk a jövendőbeli párunkba. Nem csoda hát, hogy az utóbbi hónapokban az online párkereső alkalmazásokra is egyre többen regisztrálnak, ezeken keresztül ugyanis még a négy fal között is párkeresők tucatjaival vehetjük fel a kapcsolatot. De mennyire tartósak az online szövődött szerelmek? Egy nemrég végzett kutatás ennek próbált utánajárni.

Ilyen a randizás miatti kiégés Sokan szembesülnek vele, hogy a hónapokig tartó sikertelen próbálkozás elveszi kedvüket a további randizástól, ezért végül teljesen feladják a párkeresést. Mi lehet ennek az oka? Kattintson a részletekért!

Az interneten is meglelhetjük a szerelmet

A népszerű párkereső applikációkról sokan gondolják, hogy azokra csupán egyéjszakás kalandot keresők regisztrálnak. Valójában azonban egyre több olyan ember is az online ismerkedést választja, aki komoly kapcsolatot keres. A Genfi Egyetem kutatásának vezetője, dr. Gina Potarca szerint ugyanakkor nincs számottevő különbség az internetes applikációkon, illetve a munkahelyen vagy szórakozóhelyen megismerkedett párok boldogsága és kapcsolatuk tartóssága között.

Az internetes applikációk segítségével is rátalálhatunk a szerelemre. Fotó: Getty Images
Az internetes applikációk segítségével is rátalálhatunk a szerelemre. Fotó: Getty Images

Az egyetem 3245 svájci állampolgár megkérdezésével próbálta az online és offline ismerkedést összehasonlítani. Az eredmények szerint a netes ismerkedés során kevésbé hangsúlyosak a társadalmi különbségek, nagyobb arányban találnak itt egymásra eltérő iskolai végzettségű emberek. Erre persze az is magyarázatot adhat, hogy míg az appokat különféle korú és végzettségű emberek használják, addig a munkahelyen nagyrészt hasonló státuszú emberekkel ismerkedhetünk meg, sokszor pedig a szórakozóhelyeken is eszerint kezdeményezünk.

A kutatás azt is megállapította, hogy az interneten ismerkedő nők nagyobb arányban szeretnének gyereket vállalni, mint azok, akik az applikációk helyett a való életben keresik a párjukat. A párkapcsolatok sikerét azonban nem befolyásolja számottevően az, hogy hol és hogyan ismerték meg egymást a felek - állítja a tanulmány.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +31, +37 °C
Minimum: +14, +21 °C

A napsütés mellett gomolyfelhők is képződnek, de ezekből csapadék nem alakul ki. Igazi hőség várható, az időnként megélénkülő délies szél mellett 31, 37 fok között tetőzik a hőmérséklet. Hétfőn ismét a kánikula terheli meg a szervezetet. A szívbetegek különösen veszélyeztetettek, de még az egészségesek körében is előfordulhat rosszullét, szédülés és vérnyomáspanaszok is. A déli órákban kerülendő a tűző napon tartózkodás! Gyakoriak a fejfájásos tünetek is, sokan alvásproblémáktól szenvednek. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)