Hogyan randizzunk online?

Ha meguntuk már az egyedüllétet, ideje összeszedni, hogy hogyan szedhetünk össze valakit. Egy tanulmányban most kutatók éppen azt vizsgálták meg, milyen adatlapokra kattintanak leginkább a társkereső oldalakon.

Az Egyesült Államokban több mint 40 millió ember próbálta már ki valamelyik a Medical News Today számolt be.

Sokan gondolhatják, hogy egy vonzó fotó vagy egy jól hangzó üzenet elegendő ahhoz, hogy felhívjuk magunkra a figyelmet egy társkereső oldalon. Ez bizonyos szempontból igaz is, azt azonban kevesebben gondolnák, hogy körülbelül ugyanilyen fontos az is, hogy milyen felhasználónevet választunk.

Nincs az életnek olyan területe, ahol ne követnénk el kisebb-nagyobb hibákat, és ez alól a párkapcsolat sem kivétel. Vannak azonban olyan tipikus ballépések, amelyeket elkerülhetünk, ha tudatosan felvértezzük magunkat ellenük. Kattintson a folytatásért! A londoni Queen Mary University kutatásából többek között az derült ki, hogy azok a nevek a nyerők, amelyek ábécé első felének betűivel kezdődnek. Az ábécé elején elhelyezkedő betűvel kezdődő nevekhez ugyanis az emberek inkább társítják a sikert, a magasabb fizetést és iskolázottságot, mint az ábécé második felébe tartozóakhoz. Ezt 4000 olyan tanulmány áttekintése alapján állítják, amelyek mind a csábítás és meggyőzés technikáit kutatták. "A keresőmotorok szintén sokszor ábécérendbe rendezik a találatokat, így az ábécé első betűivel kezdődő felhasználónevek korábban jelennek meg, míg a vége felé találhatók már elvesznek a sok találat alján" - magyarázzák a tanulmány szerzői.

A kutatás másik eredménye szerint az emberek inkább hajlamosak reagálni olyasvalakinek, akinek pozitív tartalmú a felhasználóneve. Eredményesebb lehet például valaki, aki a "CukiCica" névvel próbálkozik, mint aki "Kicsi"-vel vagy a "Bogárká"-val, ugyanis utóbbiakhoz negatív konnotáció is társulhat. "A vicces, kreatív és pozitív tartalmú felhasználónevek a leginkább vonzóak az emberek számára" - összegzik az eredményeket. A férfiak pedig különösen kedvelik azokat a felhasználóneveket, amelyek utalnak a nők külsejére, mint "Szöszi" a nők számára viszont inkább az intelligenciára utaló nevek a vonzóak, például a "Kultúrfan".

Kutatók azt vizsgálták, milyen adatlapokra kattintanak leginkább a társkereső oldalakon

A neveken kívül a társkereső oldalakon természetesen a legnagyobb vonzerejük a profilképeknek van - de ezeknél sem csupán a smink és a frizura számít. A kutatás eredményei szerint az emberek inkább reagálnak egy olyan személynek, akinek a profilképén egy őszinte, eredeti mosolyt látnak, amitől még az illető szemei is mosolyognak. Jó benyomást kelt még az is, ha a fej kissé oldalra billen a képen. Azok a férfiak pedig jobban tetszenek a nőknek, akik valamilyen piros ruhát vagy kiegészítőt viselnek.

Nemcsak a portrék kelthetik föl az érdeklődést, erre akár egy csoportkép is alkalmas lehet. Különösen nagy vonzereje lehet annak a csoportos képnek, amelynek a középpontjában állunk, ez ugyanis a vezető szerepünket közvetítheti a néző számára. Annak is nagy lehet a hatása, ha az látszik a képen, hogy valakit megérintünk; ennek az lehet az oka, hogy az emberek automatikusan magasabb társadalmi státuszt tulajdonítanak annak, aki megérint valakit, mint annak, akit megérintenek. Arra is fény derült, hogy a nők számára az is vonzó, ha azt látják egy képen, hogy a egy nő rámosolyog a férfira.

A társkereső adatlapon szereplő üzenetekről kiderült, hogy körülbelül ugyanannyit nyomnak a latban, mint a felhasználónév és a profilkép. Az azonban nem nyerő, ha túl bonyolult üzeneteket írunk, például annak érdekében, hogy intelligensebbnek tűnjünk. "Az egyszerű nyelvezet, a nem túlbonyolított megfogalmazások valójában sokkal inkább utalnak az intelligenciára a felhasználó többsége szerint. Az egyszerű, frappáns megfogalmazások sokszor vonzóbbak, és egyszerűbb őket megjegyezni, ami megkönnyíti azt, hogy valakit megkedveljünk" - vonják le a következtetést a kutatók.

Ki kapta minden idők legszebb szerelmes levelét?

A jó humorérzék nem kevésbé fontos, de itt arra hívják fel a figyelmet a kutatók, hogy ennek érdemesebb egyértelmű jelét adni,mintsem beszélni róla. Ha valaki viccesen írja meg az adatlapját, az jóval hatásosabb, mintha azt írná magáról, hogy "nagyon jó humorom van".

A kutatók szerint tehát a jó társkereső profil egyszerre próbál meg őszinte lenni és igyekszik az illetőt pozitív fényben feltüntetni. "Olyan hazugsággal semmiképp nem érdemes próbálkozni, amivel az első randevú alkalmával felsülünk" tanácsolják a szakértők.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25 °C
Minimum: +13 °C

Az északkeleti, keleti harmadban az éjszaka képződött felhőzet a délelőtt folyamán szakadozik, gomolyosodik, így ott többórás, másutt a gomolyfelhők mellett sok napsütés várható. Záporra, zivatarra szórványosan - főként az északkeleti-keleti harmadban és a Nyugat-Dunántúlon - számíthatunk. A nyugatias szél többfelé megélénkül, zivatarok környezetében erős lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul. Fronthatásra szerdán nem figyelmeztetnek a meteorológusok.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra