A gyereket szerető férfit szeretik a nők

Egy új kutatás szerint az a férfi, aki jól bánik a gyerekekkel, könnyebben talál magának partnert, főleg olyat, akivel hosszútávra lehet tervezni.

Az online társkeresés korában élünk, ahol számtalan írott és íratlan szabálynak kell megfelelni. Az egyik ilyen, hogy ne használjon olyan fényképet, ahol a gyerekével van. Vagy mégis? Egy az ozy.com által feldolgozott írásban azt olvashatjuk, hogy egy új kutatás bizonyította, miszerint egy gyerekes férfi könnyebben talál partnert.
A nők hosszútávon többet akarnak annál, hogy biztonságban érezzék magukat: egy szerető apukát keresnek. Tehát azok a férfiak, akik jól bánnak a gyerekekkel vonzóbbak a nők számára.

Ki a vonzó?

A nőknek gyakran az a benyomásuk a vonzó férfiakról, hogy önzőbbek. Most egy tanulmány azt bizonyítja, hogy igaza lehet annak, aki így gondolja. Kattintson!


Nicolas Guéguen, aki a University of South Brittany professzora egy sörözőben végzett terepmunka alkalmával támasztotta alá ezt az elméletet. Korábbi tanulmányok is arra az eredményre jutottak, hogy azokat a férfiakat, akik szeretik a gyerekeket, vonzóbbnak találják a nők, de ezek a kutatások laboratóriumi körülmények között, fényképek felhasználásával készültek. Guéguen professzor azonban valós körülményeket teremtett.

Kísérlet a bárban

Keresett három, a 20-as éveiben járó önkéntes férfit és két anyukát kisbabájukkal, majd kísérletbe kezdett velük. A fiatal férfi beült egy bárba, ahol érdeklődést mutatott egy egyedül lévő nő iránt. Néhány perccel később megérkezett a férfi "nővére" a kisbabájával, akit melegen, szeretetteljesen üdvözölt, majd játszott a babával, vagy egyszerűen csak megszólította a kicsit. Miután az álnővér távozott, a férfi kinyilvánította ismerkedési szándékát a korábban kinézett nő felé, és elkérte a telefonszámát.
Miután az önkéntes Casanova távozott, egy szintén önkéntes nő kikérte a résztvevő nők véleményét. A 49 női résztvevő, akik 18-25 év közöttiek voltak, értékelte a fiatal férfit. A szempont az volt, hogy el tudnának-e képzelni a férfival egy hosszútávú, tartós kapcsolatot. Nyilatkozniuk kellett arról is, hogy mennyire kedves, szerethető, apafigura az említett önkéntes férfi, majd értékelniük is kellett, 1-10 között.
Annak a férfinek, aki kedvesen viselkedett a kisbabával a nők háromszor gyakrabban adták oda a telefonszámukat, mint annak, akinél nem tapasztalták ezt a kedvességet. Emellett minden esetben pozitívabb jellemzést kaptak.
Guéguen professzor megjegyezte, hogy a kismintás kísérlet - amit egy bretagne-i bárban végeztek el - nem reprezentatív, és meg lehetne ismételni más országokban is.
A nők számára vonzóbb a gyerekszerető férfi

A nők számára vonzóbb a gyerekszerető férfi

Több szempontot is figyelembe lehetett volna venni

A kutatás nem tükrözi a való életben létrejövő kompromisszumokat sem, ami például nem csak az apai tulajdonságokat, hanem az anyagi helyzetet is alapul veszi, magyarázza Dr. David Geary, a University of Missouri pszichológia professzora. Szerinte Guéguen professzornak érdemes lett volna meghatározni az önkéntes férfiak öltözködési stílusát is, ezzel utalva az anyagi körülményekre.
Guéguen professzor kísérletének evolúciós szempontból van értelme. A férfiaknak úgynevezett rövid távú párzási stratégiájuk van - a szex nem jelent hosszú távú kötöttséget - ezért jobban érdekli őket a nő termékenysége párválasztáskor.
Egy 1995-ös kutatás szerint a nők vonzerejét nem érintette az, ha éppen gyereket neveltek, vagyis nem voltak vonzóbbak a férfiak számára. Ezzel szemben a nők sokkal érzékenyebben reagálnak a kontextus változására, és nem csak olyan férfit keresnek, aki képes arra, hogy "eltartsa", hanem olyat, akiben benne rejlik a potenciál az apaságra.
Egy jó apa tulajdonsága egyenlő egy jó partner tulajdonságával, magyarázza David Buss, a University of Texas pszichológia professzora. Hiszen minél jobb a férj-feleség kapcsolat, minél jobban bánik a férfi a nővel, annál jobban bánik majd a gyerekkel is.
Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
+11, +16 °C
Minimum:
+1, +6 °C

Hazánkban szombaton délelőtt eleinte még lesznek ködös és felhősebb tájak is, de ezek megszűnését követően országszerte napos időre készülhetünk.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag