Itt a home office vége?

Számos amerikai óriáscég számolja fel fokozatosan a home office-t. Az irodai munka kötelezővé tételével azonban a vállalatok azt kockáztatják, hogy lemaradnak a magasan képzett jelöltekről.

A 220 ezer alkalmazottat foglalkoztató kaliforniai Disney cég beosztottjait visszarendelik az irodába heti négy napra – számol be róla az Index. A Disney-vezér, Bob Iger felhívta rá a figyelmet: a személyes együttműködés kulcsfontosságú. Semmi sem helyettesítheti ugyanis a munkatársak fizikai együttlétéből fakadó kapcsolatot és alkotási képességet.

home office, otthoni munka, nagyvállalatok, koronavírus, járvány, Covid19
A nagyvállalatok egy része már nem támogatja a home office-t. Fotó: Getty Images

A világjárvány idején, a koronavírus terjedésének lassítása érdekében sok nagyvállalat engedélyezte, hogy a dolgozók otthonról végezzék feladataikat. Mostanra viszont számos nagyvállalat visszaszólította alkalmazottait az irodába. 

Érvek és ellenérvek

A távmunka és a Zoom-megbeszélés Jamie Dimon, a JPMorgan vezérigazgatója szerint kevésbé őszinte és a halogatásra hajlamosabb munkakörnyezetet gerjeszt. A Facebook, az Amazon és a Microsoft ezzel szemben széles körben áttért a home office-ra. A humánerőforrás-tanácsadók szerint azok a cégek, amelyek nem teszik lehetővé a távmunkát, azt kockáztatják, hogy a magasan képzett jelöltek 50-70 százalékáról lemaradnak, főként a digitális technológiában.

A hibrid munka – amikor az alkalmazottak munkaidejük egy részét az irodában töltik – nem jelent automatikus megoldást. A cégeknek ugyanis fenn kell tartaniuk az irodahelyiségeket, miközben a dolgozóknak kevesebb társas interakcióra nyílik lehetőségük.

A magyarok otthonról szeretnének dolgozni

A magyar munkavállalók több mint kétharmada dolgozott otthonról a járvány alatt, és a többségnek annyira bejött a home office, hogy 84 százalékuk változatlanul szívesen végezné munkáját otthonról vagy hibrid megoldásban. 

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google HírekbenFacebookonInstagramonViberen vagy YouTube-on!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +14, +19 °C
Minimum: +0, +6 °C

A reggeli párásságot követően sok napsütésre készülhetünk, számottevő csapadék nem alakul ki, legfeljebb északkeleten lehet kisebb eső. Mérsékelt marad a szél, a csúcshőmérséklet 15, 20 fok között alakul. Kedden nem jön front. Kicsit hűvös lesz a reggel, emiatt kopásos ízületi bántalmak jelentkezhetnek, de napközben már a melegedés és a hőingás okozza a panaszokat. Fokozódik a migrénhajlam, többen fáradékonyak lehetnek, erősödhetnek a gyulladások. A napsütés hatására viszont javul a hangulat és a közérzet. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: