45 évesen lett orvos a korábbi felsővezető

Ficzere Ferenc óriási vargabetűk után 45 évesen vehette kézbe orvosi diplomáját. Példája sokaknak adhat reményt, hogy sosem késő váltani.

Nagyon-nagyon hosszú út vezetett addig, amíg megtaláltam a hivatásomat, de abban mindig is biztos voltam, hogy embereken szeretnék segíteni – emlékezett vissza Ficzere Ferenc a Duna TV műsorában. Hosszú éveken át dolgozott az üzleti szférában, mielőtt rájött, mit is akar csinálni valójában.

Vendéglátóipari szakközépiskolában érettségizett, innen a vendéglátópari főiskolára ment, ahol közgazdászként végzett. Rendezvényszervezőként dolgozott egy ideig, majd pedig egy multicéghez került, ahol később felsővezető lett. Elvégezte a jogi egyetemet és a politológia szakot is, időközben pedig elkezdett mentőzni a munka mellett. "Megtapasztaltam azt, hogy milyen igazából segíteni az embereken" – emelte ki a műsorban.

Sokan próbálták lebeszélni

38 évesen jelentkezett az orvosi egyetemre, de ezt megelőzően biológiából és kémiából is le kellett érettségiznie, hiába volt már akkor három diplomája. Állítása szerint sok egészségügyi dolgozó, orvos lebeszélte őt a karrierváltásról, mondván már késő belekezdeni. Végül egy orvos azt mondta neki: ha meg sem próbálja, akkor sosem fogja megtudni, hogy sikerült volna-e – ez adta meg neki a lökést a végső elhatározáshoz.

Ha valakiben megvan a kellő akarat, kitartás és rendelkezik támogató környezettel, akkor soha nem késő váltani. Hiszen ha megtalálja azt a hivatást, amit valóban szeret, akkor minden befektetett energia meg fog térülni – fogalmazott Ficzere Ferenc.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google HírekbenFacebookonInstagramonViberen vagy YouTube-on!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +23 °C
Minimum: +15 °C

Főleg a keleti területeken zártabb maradhat a felhőzet, amely nyugat felé haladva szakadozik, gomolyosodik, néhány órás napsütés főleg a nyugati tájakon valószínű. Többfelé várható eső, zápor, zivatar, utóbbiakra délután elsősorban a Dunántúlon kell számítani. A keleti, délkeleti szél az ország keleti felén megélénkül, zivatarok környezetében átmenetileg erős lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 25 fok között alakul. Késő estére 17 fok köré hűl le a levegő. Kettős fronthatás okozhat ma problémákat az arra érzékenyeknél.

Hogy érzi magát?

Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!

Hogy érzi most magát fizikailag?

Hogy érzi magát?

Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!

Milyen most a lelkiállapota?

Hogy érzi magát?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra