Utak, útkeresés - hétvégén rendezik a 14. Pszinapszist!

Idén immár tizennegyedik alkalommal várja az érdeklődőket a Pszinapszis - azaz a Budapesti Pszichológiai Napok, mely idén az "Utak labirintusa" alcímet viseli. A rendezők az életben elénk kerülő döntési helyzeteket,

a személyes útkeresés témakörét próbálják körüljárni egy hétvége alatt.

Idén is sokat lehet tanulni a neves előadóktól. Ranschburg Jenő többek között a szülő-gyermek kapcsolatokról, Bagdy Emőke a boldogság "szintjeiről", Szendi Gábor pedig a 20-21. század emberének boldogtalanságáról tart majd előadást, de Európa legnagyobb diákok által szervezett rendezvényén találkozhatunk még Csányi Vilmossal, Dúll Andreával, Mérő Lászlóval és Popper Péterrel is.

A műhelyfoglalkozásokon a kutyaterápiától kezdve a hipnózison át az időgazdálkodásig számtalan kiscsoportos, sajátélményes foglakozás közül lehet majd választani, szombaton és vasárnap pedig az ifjú kutatók, pályakezdő pszichológusok is lehetőséget kapnak, hogy előadást tartsanak.

A szakmai programok és az orientációs tanácsadás mellett kiállítások, Relax szoba, Civil Utca, Élő Könyvtár, Teaház és Könyvesház is várja a látogatókat, esténként pedig olyan színházi előadások, koncertek zárják a napot, amelyek nagy része szorosan kapcsolódik a rendezvény idei útkereséses témaköréhez.

Időpont: 2010. április 9-11.

Helyszín: Angyalföldi József Attila Művelődési Központ, Budapest, József A. tér 4.

Programok, megközelítés, jegyárak: www.pszinapszis.hu

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +29, +37 °C
Minimum: +16, +23 °C

Eleinte csökken a felhőzet, majd délután a napsütés mellett a képződő gomolyfelhőkből keleten, illetve a Dunántúlon néhol zápor, zivatar is előfordulhat. Erős, a Bakonyban viharos lesz az északnyugati szél, a legmagasabb hőmérséklet 29, 37 fok között alakul. Szombaton hidegfront hat a szervezetre, de még a hőség is nagy igénybevételt jelent. Görcsös és migrénes fejfájás is jelentkezhet, erősen ingadozhat a vérnyomás és rosszullét is felléphet. A szívbetegeket fokozott terhelés éri! Átmenetileg mérséklődnek a koncentrálási problémák. A kánikulával terhelt tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye! A légszennyezettség közepes, csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: