Nincs pénzem minden kollégának ajándékot venni!

Karácsony közeledtével különösen aktuális lehet az alábbi olvasói kérdés, amit a Nők Lapja Psziché szakértője válaszolt meg.

Így szól Flóra (28) levele: "Nagyon jó csapatban dolgozom. Kollégáimmal minden születés- és névnapot megünneplünk. De én egy ideje rosszul állok anyagilag, nem tudok beszállni a közös ajándékozásokba. Elítélnek majd, ha kihúzom magam a dolog alól?"

<a href="https://www.pszichoterapiak.hu/index31b0.html?gr=21" target="_blank">Felházi Anett</a> pszichológus válasza

A csoporthoz tartozás nagy erőt tud adni, főleg egy jól gondoskodó, "anyai" közösség, amelyik figyelmes a tagjaival. Ha most nincs rá lehetősége, hogy anyagi hozzájárulásával kifejezze, fontos Önnek ez a csapat, más módon is kimutathatja. Vállalhatja az ajándék kiválasztását és beszerzését. Megszervezheti a meglepetést. Szerkeszthet fotóalbumot vagy idézetgyűjteményt .

Az anyagi problémák bizonyára megterhelik a hétköznapjait, a bizonytalanság lehangolttá, elkeseredetté teszi. Ne szégyenkezzen a nehézségei miatt, mert ez az érzés alaposan lerombolja az önbizalmát, és visszahúzódóvá tesz. Így előfordulhat, hogy Ön fordul el a közösségtől, félve a feltételezett elutasítástól. Merjen őszintén beszelni a nehézségeiről, talán így mások is el merik mondani hasonló problémáikat, és új lehetőségeket találhatnak ki a figyelmességre!

A Nők Lapja Pszichét előfizetheti a Sanoma Magazincentrumában , illetve a legfrissebb számot megvásárolhatja az újságárusoknál!

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +10, +20 °C

A napsütés mellett a gomolyfelhők is megnövekszenek, elszórtan kell záporra, zivatarra készülni, de nem fog mindenhol esni. Élénk lesz az északkeleti szél, a legmelegebb órákban 26, 32 fok közötti hőmérsékleteket mérhetünk. Szombaton frontmentes idő lesz, de továbbra is kettősfront jellegű tünetek jelentkezésére kell számítani. Görcsös és migrénes fejfájás is felléphet, gyakoriak lehetnek a keringési panaszok. Többen ok nélküli ingerlékenységet tapasztalhatnak. A hőérzet ingadozó, helyenként az esernyő is kellhet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)