Nem kell önbizalom a sikeres állásinterjúhoz

A nárcisztikus személyiségű emberek gyakran jobban szerepelnek az állásinterjúkon, mint az egészséges önbizalommal rendelkezőek, mert ez előbbiek sokkal jobban el tudják magukat adni, és meggyőzőbbek lehetnek az interjúztatók szemében.

Ha igazán szeretjük magunkat, az állásinterjúkon is sikeresek lehetünk, csakúgy mint a nárcisztikus emberek. Bár ők néha visszataszítóan szeretik önmagukat, az ilyen helyzetekben - akármilyen furcsa is - ez előny lehet. Aki ugyanis nárcisztikus , önmagáról is pozitívabban tud beszélni, vagyis könnyebben tudja magát "fényezni" az interjúztatók előtt. Ez azért szükséges, mert a munkaerőpiac, ahogyan a nevében is benne van, némiképpen tényleg egy piac, ahol önmagunkat kell meggyőzően eladni.

"Ez az egyike azoknak a helyzeteknek, ahol nincs negatív következménye, ha valaki szép dolgokat mond önmagáról. Sőt ez az elvárás" - magyarázta a tanulmány szerzője, Peter Harms. - "Nézzük csak azokat, akiknek ez kényelmes feladat, nekik sokkal jobban megy, mink azoknak, akiknek nem."

A tanulmányhoz 72 állásinterjú videóanyagát vizsgálták meg a kutatók. A felvételeket megmutatták 222 felvételiztetőnek, majd a véleményüket kérték. Érdekes módon a szakemberek sokkal jobb értékelést adtak a nárcisztikus személyiségeknek, akik gyorsan, hosszan és határozottan beszéltek, miközben mosolyogtak, mint a szerényebb jelentkezőknek.

A kutatók hozzátették, hogy bár a munkáltatók nem szívesen alkalmaznának egy ilyen személyiségtípusú embert, az állásinterjúkon mégis ők azok, akik meggyőzőbb benyomást keltenek számukra. Ugyanakkor az interjúztatóknak nem árt tisztában lenni azzal sem, hogy valaki csupán taktikai okokból viselkedik így, miközben egészen más típusú a színfalak mögött.

A tanulmány az Applied Social Psychology folyóirat oldalain jelent meg.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +29, +35 °C
Minimum: +14, +20 °C

Több órára kisüt a nap, a megjelenő gomolyfelhőkből csak kevés helyen lehet zápor, zivatar. Megélénkül a nyugatias szél, 29, 35 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Kedden frontmentes marad az idő, és a következő napokhoz hasonlóan újra a kánikula okozza majd a legtöbb tünetet. Alvásproblémák léphetnek fel, napközben pedig álmosságérzet, koncentrálási problémák és kábaság jelentkezhet, csökken a teljesítőképesség. Fokozódik a migrénhajlam. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)