Hogyan működik a pszichoterápia?

Bárkivel előfordulhat, hogy élete valamely szakaszában olyan helyzetbe kerül, amikor a megszokott problémamegoldó módszerei már nem működnek, ezáltal nehezebbé válik fenntartani a normál életvitelét. Ilyen esetekben is érdemes lehet pszichoterapeutához fordulni segítségért.

"...ha valaki nagyon harmonikus, az azért gyanús. A terápia mindenkire ráfér." Olvasónk saját tapasztalatairól számolt be. Részletek itt.

A pszichoterápia sikerességének alapja a pszichoterapeuta és a kliens között kialakuló bizalmi kapcsolat, amely nem igazán hasonlítható más emberi kapcsolathoz. A beszélgetések célja, hogy a páciens új tapasztalatokat szerezzen önmagáról, illetve hogy a szakemberrel közösen képesek legyenek olyan viselkedésbeli elemeket és módszereket kialakítani, amelyek révén hatékonyabbá, rugalmasabbá válik az adott egyén személyisége.

A pszichoterápia sokak számára nyújthat segítséget lelki eredetű gondjaik legyőzésében
A pszichoterápia sokak számára nyújthat segítséget lelki eredetű gondjaik legyőzésében

"Viselkedésben és gondolkodásban hosszú idő alatt elsajátított és berögzült mintákat igyekszünk javítani, átírni, ami végül erősebb alkalmazkodási képességhez vezet. Ehhez idő kell: hónapok vagy akár évek is" - mutatott rá dr. Simon Viktória pszichiáter. Hozzátette, hogy a változás alapja a bizalom, amelynek kialakulásához önmagában is szükség van néhány alkalomra, a pszichoterápia tehát nem egy-két beszélgetés alatt fejti ki érdemi hatását. A szakember egyebek mellett erre is bővebben kitér az alábbi videóban.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Alig lesz felhő az égen, strandidőre készülhetünk. Csapadék nem lesz. A Dunántúlon élénk lökések kísérik a délies szelet, a legmelegebb órákban 33, 38 fokot mérhetünk. Csütörtökön még frontmentes marad az idő, de fokozódik a hőség, ami extrém terhelést ró még az egészségesekre is. Gyakoriak az alvászavarok, napközben pedig kábaság, tompaság léphet fel. Gyakori a migrén, az arra hajlamosak keringési problémákat és emésztési panaszokat is tapasztalhatnak. A déli órákat ajánlott árnyékos, hűvös helyen tölteni. A légszennyezettség magas, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)