Drága az ajándék: félmillióan kézzel készítik karácsonyra

Az infláció hatása erősen befolyásolja idén a karácsonyi ajándékokra szánt keretet is.

A magyarok 67 százaléka 30 ezer forintnál is kevesebbet költ most ajándékokra, de a kistelepüléseken és az alacsonyabb végzettségűek családjaiban még ennyi pénz sem jut az ajándékozásra. Ők 10 ezer forint alatti összeget tudnak erre a célra szánni az Opinio Institute közvéleménykutatása szerint – áll a HVG cikkében.

A diplomások negyede 30-50 ezer, másik negyede még többet, 50-100 ezer forint között tervez költeni, míg közel félmillióan spórolásból, vagy épp a személyesség kedvéért a saját készítésű ajándékot tartják a legjobb választásnak.

ajándék, karácsony, advent, infláció
Nem költenek idén sokat a karácsonyra a magyarok. Képünk illusztráció. Fotó: Getty Images

Vannak olyanok is, akik egyáltalán nem ajándékoznak idén, többségük azt vallja: az együttlét fontosabb, mint az ajándék. Ugyanakkor sokan válaszolták közülük azt is, hogy anyagi okokból mondtak le idén a karácsonyi ajándékozásról, illetve van, aki mindössze nem akar újabb tárgyakat felhalmozni.

Saját kezűleg a megkérdezettek csupán 4 százaléka készít ajándékot, ugyanakkor minden harmadik ember praktikussági szempontokat helyez előtérbe, és többnyire olyan tárgyat szeret venni, amire a másiknak szüksége van.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google HírekbenFacebookonInstagramonViberen vagy YouTube-on!

)
Vízben oldódó vitaminok (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +4, +10 °C
Minimum: -3, +5 °C

A rövid napos időszakok mellett többször megnövekszik a felhőzet, szórványosan várható eső, zápor, hózápor, futó havas eső. Erős, helyenként viharos lesz az északnyugatira forduló szél, 4, 10 fokig melegszik a levegő. Csütörtökön gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Fokozódhatnak a görcsös panaszok, például az izom- és hasi görcsök és a görcsös fejfájás is, emellett növekszik a migrénhajlam. A szél miatt sokan ingerlékenynek, nyugtalannak érezhetik magukat, az alávásproblémák pedig várhatóan még napokig nem mérséklődnek. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: