Gyermek rehab nyílt drogfüggőknek

A most megnyílt szatymazi intézmény 10-18 éves fiatalokat fogad egyelőre tíz férőhelyen, de már további fejlesztésben gondolkodnak.

Az első magyarországi gyermek rehabilitációs centrumában 10 és 18 év közötti függőségi problémákkal küzdő fiatalokat várnak.

Ellátásuk jelenleg nem koedukált, csak fiúkat tudnak fogadni. Azonban már dolgoznak azon, hogy lányokat is fogadhassanak, azonban ez még előkészítés alatt áll, igyekeznek bővíteni az épületet.

Az alábbi problémákkal lehet igénybe venni a rehabilitációs részleget

  • drog- és alkoholproblémák
  • gyógyszerfüggőség
  • viselkedési függőségek (pl. játékszenvedély, szexuális addikciók, internetfüggőség)

A rehabilitációt az igazán komoly gonddal rendelkező gyerekek vehetik igénybe

A központban a rehabilitációs ellátás időtartama 6 hónaptól 1 évig terjed. A felépülés a teljesen zárt időszakot követően egyre inkább a feladat- és felelősségvállalásra építve halad a teljesebb, egészségesebb, önállóbb életvitel kialakítása felé.

A terápia befejezése akkor történik, amikor a szakmai stáb és az ellátásban lévő fiatal is úgy ítéli meg, hogy a terápia befejezhető. Ilyen esetekben a páciens megkapja a saját záró dokumentációját, és törvényes képviselője kíséretében távozik.

A centrum munkatársai között vannak pedagógusok, gyógyfoglalkoztatók, terápiás segítők valamint ápolók.

Drogosokat segítő szervezetek Összegyűjtöttük régiónként a drogosokat segítő szervezeteket. Keresőnk segítségével könnyebben megtalálhatja az Önhöz legközelebbit. Kattintson!

A fiatalok pusztán a kíváncsiság miatt is kipróbálhatják a drogot, nem számolva annak akár az életet veszélyeztető akut hatásaival és a hozzászokás lehetőségével. Éppen ezért kell az iskolások figyelmét időben felhívni erre az elkerülhető veszélyre!

Ahhoz, hogy gyermekeinket meggyőző információval láthassuk el vagy észrevegyük a kábítószer-fogyasztásra utaló gyanús jeleket, minden szülőnek tisztában kell lennie a drogokkal kapcsolatos alapvető tudnivalókkal; megjelenési formájukkal, hatásukkal és a beadáshoz szükséges eszközöket is ismerni kell.

Tudnunk kell azt is, hogy mi a teendő akkor, ha alapos a gyanúnk arra, hogy csemeténk kábítószert használ. Ezen alapvető ismeretek elsajátításához szeretnék segítséget nyújtani a szülőknek. A folytatást itt olvashatja, kattintson!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +28, +35 °C
Minimum: +14, +20 °C

Meleg, kánikulai nap vár ránk, amit elszórtan, nagyobb eséllyel a Dunántúlon enyhít zápor, zivatar. Élénk délies szél mellett 30 fok feletti melegre készülhetünk, az Alföldön 35 fok is lehet. Szombaton nem érkezik front. A hőség és a fülledtség is terhelést jelent a szervezetre. Többen fejfájást, migrént tapasztalhatnak, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők állapota. A hőérzet több fokkal a mért értékek felett alakulhat. A tűző napon fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye. Egyre gyakoribbak lehetnek az alvászavarok. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)