Feljelentette magát a szerencsejáték-függő

Szerencsejáték-függősége miatt feljelentette magát a Skót Labdarúgó Szövetségnél Brian Rice, az élvonalbeli Hamilton Academical vezetőedzője.

Az 56 éves tréner beismerte, hogy vétett a szerencsejátékokra és a fogadásokra vonatkozó szabályzat ellen. Vallomásában elnézést kért játékosaitól, a szurkolóktól és kollégáitól is.

szerencsejáték, szerencsejáték-függő, szerencsejáték-függőség, sportfogadás
szerencsejáték, szerencsejáték-függő, szerencsejáték-függőség, sportfogadás

"Visszatért a betegségem, és azért jelentettem fel magam, hogy a skót futballban a hasonló problémákkal küzdők érezzék, módjukban áll segítséget kérni" - jelentette ki a csapatánál egy éve dolgozó Rice. A szövetség január 30-án hallgatja meg a trénert, aki a gyanú szerint az elmúlt öt szezonban többször is megszegte a fogadási szabályokat. A Hamilton Academical jelenleg a 12 csapatos skót bajnokság utolsó előtti helyén áll.

Döbbenetes számok a szerencsejáték-függőkről

Kiket fenyeget a szerencsejáték-függőség? A válaszért kattintson ide!

A szerencsejáték-függőség azonban nemcsak Skóciában, hanem itthon is komoly gondokat okoz. Ahogy korábban megírtuk, az elmúlt 3 év során legalább háromszorosára nőhetett a hazai függők száma. Különösen veszélyeztetettnek számít a 15-17 év közötti korosztály. Egy 2018-as felmérésből kiderült, hogy a magyar felnőtt lakosság 4 százaléka tekinthető szerencsejáték-függőnek, míg 10 százalék a mérsékelt rizikófaktorú, 17 százalék pedig az alacsony rizikófaktorú csoportba tartozik. Ez azt jelenti, hogy a felnőttek több mint negyede veszélyeztetett játékos.

A függőség negatívan befolyásolja a szenvedélybetegek életét. A bűntudat és lelkiismeret-furdalás a legjellemzőbb érzés, amelyet minden harmadik játékfüggő megtapasztal. Emellett komoly probléma az anyagi helyzet romlása is. A függők negyede ugyanis adósságba veri magát, hogy kielégítse szenvedélyét. Egészségügyi problémáról, depresszióról és stresszről pedig a függők majdnem ötöde számolt be.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: