Nem fogok antidepresszánst szedni!

Egyik Angliában élő olvasónk kérte szakértőnk tanácsát e-mailben arról, hogy pánikroham és alvászavar esetén vajon tényleg kell-e antidepresszánst szednie.

"Magánéleti válsághelyzetek miatt sajnos a megszokottnál jóval többet stresszelek. Az utóbbi időben ezek kicsúcsosodásaként pánikrohamok is jelentkeztek nálam, amik sajnos gyakoriak, de tudom őket kezelni, mióta elkezdtem egy szakemberrel a kognitív terápiát" - kezdi levelét aggódó olvasónk.

A levélből kiderül, hogy bár több kérdezi szakértőnktől.

Muszáj antidepresszánst szedni, ha sok a stressz?

A szakértő válasza

Dr. Kiss Huba Gergely, pszichiáter válaszában előrebocsátja, hogy a teljes anamnézis ismeretének hiányában nehéz korrekt választ adni, azonban azt leszögezi, hogy ilyen gyógyszer felírásához több vizsgálatot kellett volna elvégezni, mint amennyi olvasónk esetében megtörtént. Hogy rossz döntés volna-e mellőzni a gyógyszereket, azt a teljes válaszból, ide kattintvatudhatja meg.

Kérdezzen Ön is!

Az Orvos Válaszol rendszerében egyszerűen felteheti kérdését: kérdésének adjon egy címet, majd 2000 karakterben fogalmazza meg problémáját, amire választ vár. Ezután rendeljen szakterületet hozzá, és ha szeretné, csatolja mellé beszkennelt leletét, vagy egy fotót, táblázatot, ami segít árnyalni a kérdést, szemléltetni a panaszt, amivel kapcsolatban kérdése merült fel. Ha a feltett kérdésre a szakértő reagált, arról minden esetben e-mailben értesítjük a felhasználót!

Tegye fel a kérdését a megfelelő szakértőnek, kattintson!

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +31, +36 °C
Minimum: +13, +23 °C

A napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, ezekből helyenként zápor, zivatar kialakulására kell készülni. Mérsékelt lesz az északi szél, 31, 36 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap nem érkezik front, ismét az országos kánikula jelenti a veszélyt. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, magas a kiszáradás veszélye. Többeknél migrén léphet fel, csökken a koncentrálóképesség. Megszaporodhatnak az emésztési problémák. A hőérzet több fokkal a mért értékek felett alakul. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)