Összegyűlt a 700 millió forint Levente kezelésére

Röviddel ezelőtt került ki a kisfiú Facebook-oldalára a jó hír: meglett a kezeléséhez szükséges pénz.

Ezért ilyen drága a Zolgensma - a részletek cikkünkben olvashatók.

"Megvan, sikerült! Köszönjük mindenkinek!! Este jövünk a hogyan továbbal!" - ez a szöveg jelent meg néhány perccel ezelőtt Levente Facebook-oldalán. Úgy tűnik tehát, az óriási összefogásnak köszönhetően Györök Zente után Hosszú Levente is megkaphatja a világ legdrágább gyógyszerét, a 700 millió forintos Zolgensmát.

A számláló a tegnapi napon még 400 millió forint körül állt. Az Atv.hu azt írja, a hiányzó összeget a Mészáros-csoport, illetve nagyvállalkozók utalták át. Tóth Krisztinára, a Mészáros-csoport kommunikációs igazgatójára hivatkoznak, aki közölte, a tegnapi napon elutaltak 120 millió forintot, ezenkívül Mészáros Lőrinc adakozásra szólította fel a nagyvállalkozókat, így további 200 millió forint jött össze.

Zente után Levente számára is összegyűlt a 700 millió forint
Zente után Levente számára is összegyűlt a 700 millió forint. Fotó: Levente - SMA2/Facebook

Félévesen diagnosztizálták nála a betegséget

Mint az a HáziPatika.com-on is megjelent, az Enyingen élő Hosszú Leventénél félévesen diagnosztizáltak 2-es típusú gerincvelő eredetű izomsorvadást, azaz SMA 2 betegséget, amely idővel a mozgásszabadság teljes elvesztését jelentheti. A szülők közösségi gyűjtést indítottak, hogy a kisfiú megkaphassa a Zolgensmát, a világ legdrágább gyógyszerét, Levente állapotán ugyanis csak az segíthet.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem valószínű. Délután a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Csütörtökön gyenge hidegfront hat a szervezetre. Az érzékenyeknél görcsös fejfájás, valamint izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Átmenetileg az ízületi problémák is fokozódhatnak. A szél kissé csökkenti a hőérzetet, a szabadban változó komfortérzet lesz jellemző. Az alvásproblémák mérséklődnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció