Nem szeretem az édesanyámat, mit tegyek?

Egyik olvasónk minden kapcsolatot megszakított édesanyjával, mert megalázta, gyötörte őt. Most gyermekein keresztül igyekszik ismét befurakodni az életébe. Szakértőnk tanácsot ad.

"Hosszú évek után sikerült végre attól a lelkiismeret furdalástól és szégyenérzettől megszabadulnom, amit anyám tudatosan azért keltett bennem, mert nem szeretem, és nem vagyok neki hálás, amiért felnevelt. Amióta az eszemet tudom, szavakkal vert, többször is nyilvánosan megalázott, gyötört. Sosem szerettem otthon lenni, így mások otthonában éreztem mindig jól magam. Anyámmal 3 éve tudatosan felbontottam mindenféle kapcsolatot. Ezzel óriási tehertől szabadultam meg, végre megtaláltam a lelki békémet, ami pozitívan hatott a családi életemre is. Már csak egy problémám maradt, anyám fel akarja venni a kapcsolatot a gyerekeimmel (11 és 13 évesek), amit én semmiképpen sem akarok, ezt telefonon közöltem is vele.

Gonosz nagymama? Mi a megoldás?

Gonosz nagymama? Mi a megoldás?

Már őket is illette trágár szavakkal nem is egyszer, sőt miután írtam anyámnak egy lényegtörő levelet, hogy engem és a családomat örökre hagyjon békén és ne zaklasson, ne gyötörjön többet, gyerekeimet semmiféle ravaszsággal ne vegye rá, hogy vele tartsanak (elrablástól vagy szándékos balesettől tartva), mert nekem egy életre elegem van belőle, és soha többet nem akarom látni! Elegem van abból, hogy mindig ezen rágódom, hogy mindig ettől félek! Hogyan tudnék ennek egyértelműen pontot tenni a végére?" - tette fel kérdését egy olvasónk.

Szakértőnk, C. Molnár Emma pszichoterapeuta válaszában kifejti: lehet, nem a nagymamai érzések kerítették az anyját hatalomba, hanem rájött, hogy ezen a szálon ismét közel tud a lányához férkőzni. A részletes kérdést és a választ ide kattintva olvashatja!

Kérdezze Ön is szakértőinket!

Az Orvos Válaszol rendszerében egyszerűen felteheti kérdését: kérdésének adjon egy címet, majd 500 karakterben fogalmazza meg problémáját, amire választ vár. Ezután rendeljen szakterületet hozzá, és ha szeretné, csatolja mellé beszkennelt leletét, vagy egy fotót, táblázatot, ami segít árnyalni a kérdést, szemléltetni a panaszt, amivel kapcsolatban kérdése merült fel. Ha a feltett kérdésre a szakértő reagált, arról minden esetben e-mailben értesítjük a felhasználót!

Orvos Válaszol szolgáltatásunk teljesen ingyenes, semmilyen limit nincs a kérdésfeltevéssel kapcsolatban.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Sok napsütés várható, a kevés gomolyfelhőből csapadék nem alakul ki. Már az éjszakák sem hoznak kellő felfrissülést, napközben pedig 35 fok körüli hőség várható, néhol 38 fok is lehet. Szerdán hőségre kell készülni, front nem érkezik. Egyre gyakoribbak az alvászavarok, napközben pedig sokan nyűgösek, idegesek a kialvatlanság miatt. Az időseket és a szívbetegeket nagy terhelés éri, de az egészséges szervezettel rendelkezők is nagy igénybevételre készüljenek. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, a déli órákban lehetőség szerint javasolt árnyékos, hűvös helyre húzódni! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)