Milliárdok jutnak a fogyatékossággal élőknek

A kormány 43,4 milliárd forintos keretösszegű pályázatot írt ki a megváltozott munkaképességű, köztük a fogyatékossággal élő emberek foglalkoztatásának elősegítésére a következő évre - jelentette be Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára.

Az ideinél csaknem másfél milliárd forinttal nagyobb forrásra az a mintegy 400 akkreditált cég jelentkezhet, amely jelentős számban foglalkoztat megváltozott munkaképességű embereket. A pénzből mintegy 30 ezer ember végezhet értékteremtő munkát.

megváltozott munkaképesség, fogyatékossággal élők, pályázat, munka, kerekesszék
megváltozott munkaképesség, fogyatékossággal élők, pályázat, munka, kerekesszék

Mire megy a pénz?

A cégek a pályázaton a foglalkoztatottak után járó "kvázi normatívát" egyebek mellett bértámogatásra, akadálymentesítésre, eszközbeszerzésre fordíthatják. A pályázat már elérhető a fővárosi kormányhivatal honlapján.

Ezért ne dolgozzon ablak nélküli irodában - részletek!

Az egyik akkreditált cég a XI. kerületi, önkormányzati tulajdonú Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft., amely mintegy 230 embert foglalkoztat jelenleg. Dolgozóik között vannak nagycsaládosok is. Egyebek mellett nyomdai és parkfenntartási munkakörben tudnak munkát biztosítani, de többen az önkormányzati hivatalban dolgoznak. A cég figyel arra, hogy a náluk dolgozóknak a legjobb munkakörülményeket tudják biztosítani.

Szociális szolgáltatásként egy rekreációs és rehabilitációs szobát adtak át az intézményben, ahol a dolgozók különböző masszírozó fotelekben pihenhetik ki magukat a 4, 6, illetve 8 órás munka után.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +10, +15 °C

Délelőtt a napsütés mellett változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Délután a napos időszakokat időnként gomolyfelhők zavarják, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Viharos idő