Ezek a világ legegészségesebb városai

20 várost emelt ki egy külföldi oldal, ahol számításaik szerint a legegészségesebben lehet gyerekeket nevelni.

Friss tanulmányában egy biztosítással foglalkozó cég weboldala, a CIA Landlords arra kereste a választ, hogy a világ mely nagyvárosában a legegészségesebb gyereket nevelni. Ehhez olyan tényezőket vettek számításba, mint például az albérletárak, a számlák várható költségei, az iskolák száma, a gyermekgondozási lehetőségek, a látnivalók, az életminőség és a környezetszennyezés mértéke.

Mely városokban a legegészségesebb gyereket nevelni?
Mely városokban a legegészségesebb gyereket nevelni? Fotó: Getty Images

Ezek a gyerekek legfurcsább kérdései - részletek itt.

Sokak számára nem meglepő, hogy az összeállításban a skandináv fővárosok előkelő helyezéseket értek el. Helsinki lett a gyermeknevelés szempontjából legegészségesebb nagyváros, mind az életminőséget, mind pedig az emberek boldogságát, a bűnözési rátát, a gyermekgondozás havi várható költségeit és a környezetszennyezés mértékét is figyelembe véve. A norvég főváros, Oslo lett a második, a svájci Bern a harmadik, de a top 10-be került még Wellington, Reykjavík, Stockholm, Ottawa, Amszterdam, Koppenhága és Dublin is.

A szomszédos fővárosok közül Bécs a 11., Pozsony pedig 16. lett.

Budapest is szép eredményt ért el

A weboldal egy másik listájára viszont Budapest is felkerült - itt azokat a nagyvárosokat összegzik, ahol globálisan a legjobb gyereket nevelni. Reykjavík lett az első, olyan szempontokat figyelembe véve, mint például a fent már említett életminőség, bűnözési ráta, iskolák száma, havi albérleti és gyermekgondozási költségek, de ennél az összeállításnál a szakértők figyelembe vették például a szabadtéri programokat is. Ezen a listán Lisszabon lett a második, Wellington a harmadik, Budapest pedig a 11. helyet szerezte meg.

)
Útipatika külföldi vakációhoz

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +13, +20 °C

Időnként megnövekszik a felhőzet, szórványosan zápor is lehet, de a napsütés lesz a jellemző. Élénk lesz az északias szél, 25, 30 fokos maximum hőmérsékleteket mérhetünk. Szerdán kettősfront jellegű hatás érvényesül, de front nem érkezik. Többeknél jelentkezhet rosszullét, az arra hajlamosaknál keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás léphet fel. Az alvásproblémák is felerősödhetnek. Gyakori lehet a fejfájás és a migrén. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)