Újabb kórházat zártak le az influenza miatt

Látogatási tilalmat rendeltek el a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház teljes területén pénteken, mert jelentősen nőtt az influenzás megbetegedések száma a megyében - közölte az intézmény főigazgatója az MTI-vel.

Látogatási tilalmat rendeltek el a veszprémi kórházban

Dávid Gyula hangsúlyozta: a látogatási tilalom a betegek biztonsága érdekében szükséges.

Influenzajárvány: még érdemes oltatni Idén január 24-én jelentették be a járvány kialakulását, de még mindig érdemes lehet kérni az oltást . És nem csak a felnőtteknek, a gyermekeknek is.

Újabb kórházat zártak le az influenza miatt, látogatási tilalom beteglátogatási tilalom kórház influenza influenzavírus influenza-vírus influenzajárvány
Látogatási tilalom a veszprémi kórházban is

A végstádiumú vagy kritikus állapotú betegek kivételek

Hozzátette, a teljes látogatási tilalom alól csak a végstádiumú vagy kritikus állapotú betegek hozzátartozóinak, továbbá a beteg gyerekeket kísérő szülőknek adhatnak felmentést a megfelelő óvintézkedések mellett.

Ahogy arról koárábban a Házipatika.com beszámolt, az influenzajárvány miatt országszerte egyre több egészségügyi intézményben rendelnek el részleges vagy teljes látogatási tilalmat . Látogatási tilalom lépett életbe pénteken az egri kórházban, a karcagi kórház több osztályán. Részleges látogatási tilalom a salgótarjáni megyei kórházban, a Somogy megyei kórházban és valamennyi Békés megyei kórházban. Hogy mely intézményekben korlátozzák a beteglátogatást , kiderül korábbi cikkünkből.

Durva lett az influenzajárvány 2018. február 7-én számoltunk be róla, hogy a figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint 2018. január 29. és február 4. között az országban 47 800 beteg fordult influenzás tünetekkel orvoshoz az előző heti 31 330 fővel szemben. 100 ezer lakos közül 486 fő kereste fel orvosát influenzás panaszok miatt .

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +11, +20 °C

Közepesen felhős időre van kilátás, helyi zápor, zivatar kialakulhat. Élénk lesz az északi szél, 26, 31 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap kettősfront szerű panaszokat lehet tapasztalni, de markáns front továbbra sem érkezik. A keringési és vérnyomáspanaszok mellett a fejfájás lehet a leggyakoribb, de az ingerlékenység is a nyugtalanság is jellemző tünet lehet. A hőérzet és a komfortérzet is ingadozik! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)