Rendhagyó kórházi gyermeknap

Hatalmas csomagokkal érkeztek a Madarász utcai kórházba Gyermekrák Alapítvány munkatársai csütörtök délelőtt. A Heim Pál Gyermekkórház részeként működő 15 ágyas hematológiai osztály betegei impozáns ajándékcsomagot kaptak, amelyben könyvek, játékok és több kilónyi gyümölcs volt, csomagonként több mint 10 ezer forint értékben.

"Olyan sok epret, szőlőt, ananászt, barackot, banánt, narancsot kaptunk, hogy az ügyfélfogadásunk két napján az irodánkba érkezőket is megpakolt szatyorral a kezükben engedtük haza" - mondta Balogh István, a Gyermekrák Alapítvány elnöke. Az irodába érkező családok könyvekből, játékokból is választhattak.

A friss gyümölcsökből még a Heim Pál Gyermekkórház konyhájára is jutott, akárcsak a csokoládéadományból. Ezeket is szétosztották a Madarász utcai Kórházban, illetve az alapítvány székhelyére érkező gyermekek között.

A Heim Pál Gyermekkórház gyermeknapi ünnepségét idén szintén támogatta az alapítvány, ahol Fábián Éva, a Neoton Família volt énekesnője adott műsort a kórház udvarán. Az intézmény már több mint 207 millió forint értékben kapott az alapítványtól modern orvostechnikai eszközöket, műszereket, a Madarász utcai Kórház hematológiai osztálya pedig egy speciális ajtót.

A Gyermekrák Alapítvány Kiemelkedően Közhasznú Szervezet, jelenleg is 662 rákos beteg gyermeket nevelő családnak nyújt havi ötezer forint készpénztámogatást, illetve orvosi tanácsadás keretében térítésmentesen biztosít a szupportív (kiegészítő) terápiához nélkülözhetetlen gyógyszereket, vitaminokat, étrend-kiegészítőket, havi 25-50 ezer forint értékben.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +37 °C
Minimum: +14, +22 °C

Nyugaton és északon lehet több a felhő, ott kis eséllyel zápor vagy zivatar is lehet, máshol viszont folytatódik a napos, száraz idő tikkasztó meleggel. Élénk délkeleti szél mellett 32, 37 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Kedden a hőség veszi igénybe a szervezetet. Az alvásproblémák mellett a fáradékonyság és a nyűgösség is nagyon gyakori. A szívbetegeket és az időseket különösen nagy terhelés éri, nekik mindenféle megerőltetés kerülendő! Sokan fejfájást is tapasztalhatnak. A déli órákban fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye, a tűző nap kerülendő! Fontos a rendszeres folyadékpótlás! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)