Már a diagnózis is csúszik, nemhogy a kezelés

Meddig tart, amíg a betegség gyanújától eljutnak a betegek a diagnózisig? Mekkora a várólista? Hogyan tolódott el a kezelés? - most mind megírhatja!

A daganatos betegeket képviselő Gyógyulj Velünk Egyesület az egész országból várja a daganatos betegek és hozzátartozóik beszámolóit arról, esetükben mennyi ideig tartott, amíg a betegség gyanújától eljutottak a diagnózisig? Befolyásolták-e a daganatos betegség kimutatását és a kezelés időpontját várólisták (ultrahang, röntgen, CT, MR, laboratórium)?

Az életkilátásokat alapvetően meghatározó kérdés, hogy mikor fedeznek fel egy rákbetegséget és mikor kezdődik meg annak kezelése. Magyarországon sokan nem élnek a szűrővizsgálatok nyújtotta lehetőségekkel és panaszok esetén is sokan túl későn fordulnak orvoshoz. A Gyógyulj Velünk Egyesület most arról szeretne képet kapni, hogy akik már orvoshoz fordultak, ők ezt követően mennyi várakozási idővel szembesültek az ország különböző részein?

Rákos betegség esetében nagyon fontos, hogy időben diagnosztizáljanak

– Gyors vagy lassú volt a diagnózis? Mennyit kellett várni ultrahangra , röntgenre, CT-re, MR-re, esetleg laboratóriumi vagy szövettani vizsgálatra? Hogyan zajlott a kivizsgálás, mire kiderültek a daganatos betegség részletei és megkezdődhetett a kezelés? Kérjük a daganatos betegeket és hozzátartozóikat, írják meg nekünk saját történetüket, pozitív és negatív tapasztalataikat: hol és milyen területen vannak ma várólisták a diagnosztikában? – ismerteti a kezdeményezés részleteit Lakos István, a Gyógyulj Velünk Egyesület elnöke. Hozzáteszi: orvosok visszajelzéseit is várják.

A tapasztalatokat a betegszervezet összesíti, s – a beküldők anonimitásának biztosításával – közzéteszi, hogy ezzel is hozzájáruljon ahhoz, hogy minél teljesebb kép rajzolódjon ki a hazai diagnosztikai helyzetről, s a fejlesztési szükségletekről. A diagnosztikai várakozási időkről szóló történeteket a betegszervezet a varolista2014@gmail.com címen várja.

)
Az ülőmunka veszélyei

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +16, +21 °C
Minimum: +1, +7 °C

Napos időre van kilátás, csapadék nem lesz. Reggel északkeleten ködfoltok képződhetnek. Mérsékelt szél mellett 16, 21 fok közötti csúcshőmérsékletekre számíthatunk. Szerdán a frontmentes, de melegedő idő is okozhat panaszokat. Reggel kopásos, napközben gyulladásos ízületi bántalmak léphetnek fel, emellett a fokozottan érzékenyek migrént és koncentrálási problémákat is tapasztalhatnak. Ingadozhat a vérnyomás, a délelőtti órákban rosszullét jelentkezhet. A napsütés azonban kissé ellensúlyozhatja a tüneteket. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: