Kutyája vezette a mentőket az ájult férfihoz

Az ájult nagymarosi férfihez Dorka nevű pulikutyája vezette oda a mentőszolgálat munkatársait.

Pulikutyájának köszönheti a gyors ellátását, és talán az életét is az a nagymarosi idős ember, aki szerda délután rosszullét miatt hívta a mentőket – számol be a megható életmentésről facebookos oldalán az Országos Mentőszolgálat. 

Ájult gazdájához csalta a mentőket

Zavartan, nehezen érthetően beszélt és csupán az utca nevét tudta megmondani a mentésirányítónak, majd a vonal hirtelen megszakadt, és a mentésirányítók sem tudták visszahívni a férfit. A mentők perceken belül a bejelentő utcájához érkeztek, a férfit azonban nem találták. Felfigyeltek azonban egy csaholó pulikutyára, aki a mentőautó elé szaladva próbálta felhívni magára a figyelmet. Az állat néhány másodpercig ugatott, majd elindult az egyik ház felé, és többször hátrapillantva várta, hogy a mentők kövessék, akik ezt meg is tették.

A puli több száz méter múlva hirtelen megállt és nem engedte továbbhaladni a mentőautót. Az életmentők alig hittek a szemüknek, amikor az autóból kiszállva megpillantották a magatehetetlen férfit a ház kertjében fekve.

Dorka kutyának hála a férfit stabil állapotban szállíthatták kórházba. 

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google HírekbenFacebookonInstagramonViberen vagy YouTube-on!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +23 °C
Minimum: +15 °C

Általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak kisebb körzetekben lehet szakadozottabb a felhőzet. Többfelé várható eső, zápor, zivatar, utóbbiakra egyre inkább keleten is van esély. A keleti, délkeleti szél az ország keleti felén megélénkül, zivatarok környezetében átmenetileg erős lökések is lehetnek. Késő estére 17 fok köré hűl le a levegő. Kettős fronthatás okozhat ma problémákat az arra érzékenyeknél.

Hogy érzi magát?

Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!

Hogy érzi most magát fizikailag?

Hogy érzi magát?

Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!

Milyen most a lelkiállapota?

Hogy érzi magát?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra