Drámai életmentés egy móri padon

Egy padon üldögélt az a 75 év körüli móri férfi, aki hirtelen összeesett szombat délután. Az arra sétáló járókelőknek köszönheti az életét.

Több szemtanú is azonnal a segítségére sietett, mentőt hívtak és a telefonos utasítások szerint megvizsgálták a férfit, aki már nem lélegzett. A mentésirányító azonnal több egységet riasztott és a helyi orvosi ügyeletet is a helyszínre vezényelte, miközben az újraélesztés lépéseire instruálta a bejelentőket – számolt be az Országos Mentőszolgálat Facebook oldalán.

Később a helyszínre érkező mentősök folytatták az életmentést. Az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően a férfit stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők.

https://www.facebook.com/orszagosmentok/photos/a.752971921380529/6061221933888808/

Korábban már beszámoltunk arról, mit kell tenni, amennyiben tanúja egy eszméletvesztéses rosszullétnek, vagy magatehetetlen embert lát. Amíg megérkezik a szakszerű segítség, addig is életet menthetünk az időben megkezdett újraélesztéssel. 

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Getty Images

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

)
Az ülőmunka veszélyei

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +14, +19 °C
Minimum: +1, +7 °C

Változóan, többször erősen felhős lesz az ég, szórványosan eső, zápor is lehet. Élénk északnyugati, nyugati szél mellett 14, 19 fokig melegszik a levegő. Hétfőn kettősfront hat a szervezetre. Görcsös és migrénes fejfájás is jelentkezhet, emellett gyakoriak lehetnek a keringési panaszok és a rosszullétek. Többen alvászavarokkal küzdhetnek, napközben pedig az energiátlanság és az ingerlékenység lehet jellemző. A hőérzet és a komfortérzet is csökken kissé. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: