Hologrammal látják el a gyógyszereket

A gyógyszerek egyedi azonosítóval való ellátását egy uniós irányelv szabályozza, amelyet Magyarországon 2019 februárjától kell alkalmazni.

Moszkva pályázati úton támogatja az orosz piacon tevékenykedő helyi és nemzetközi gyógyszergyártókat, hogy hozzájáruljon a kötelező gyógyszer-azonosításhoz kapcsolódó költségeikhez. A lehetőség a Richter Gedeon előtt is nyitva áll, ám a támogatás csak a kapcsolódó kiadások 10-15 százalékáig igényelhető. A gyógyszerek egyedi azonosítóval való ellátását egy uniós irányelv szabályozza, amelyet Magyarországon 2019 februárjától kell alkalmazni - írja a vg.hu.

A gyógyszerek egyedi azonosítóval való ellátását egy uniós irányelv szabályozza
A gyógyszerek egyedi azonosítóval való ellátását egy uniós irányelv szabályozza

Hasonló rendszert vezetnek be Oroszországban is, igaz, ott a határidő még nem végleges. Az eredeti dátum 2019. január 1. volt, de ez egy vagy akár két évvel is eltolódhat. Az oroszok az egyedi azonosítással egyszerre két problémát orvosolnának: egyrészt csökkenthetik a hamisított gyógyszerek arányát, másrészt nyomon követhetővé tennék a pirulák útját a gyártótól a betegig azzal, hogy minden adásvételről bekerülnek az adatok az állami nyomkövető rendszerbe.

A szabályozás a Richter Gedeon oroszországi termelését is érinti. A Moszkvához közeli jegorjevszki Richter-gyár már 2017-ben csatlakozott az oroszok kísérleti azonosítóprogramjához. Mint Beke Zsuzsa, a társaság PR-vezetője a lapnak elmondta, az egyedi azonosítás súlyos pluszköltséget okoz a gyógyszergyártóknak, így a Richternek is. Hozzátette, az orosz piacon a Richter-termékekkel kapcsolatban minimális a hamisítási probléma azóta, hogy hologrammal látták el a termékeik dobozolását, és erről a patikusokat, illetve a lakosságot is értesítették.

Mutatjuk, miért veszélyes a hamis gyógyszer!

)
mRNS vakcinák (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést gomolyfelhők is zavarják, ezekből néhol kisebb eső, zápor is kialakulhat. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett a jelen lévő gomolyfelhőkből záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: