Egy kártyán lesz az összes adatunk

2021 februárjától az újszülöttek automatikusan megkapják majd az elektronikus személyazonosító igazolványukat, az e-személyit. Ez a kártya azonban a további igazolványaik adatait is tartalmaza majd - írta csütörtöki számában a Magyar Nemzet.

E-személyivel is kiváltható a gyógyszer - olvassa el a részleteket!

Jelenleg nemcsak a születésnél, hanem más életesemények kapcsán is embert próbáló és rendkívül időigényes feladat az okmányok beszerzése. Ugyanis az adó- és a tajkártyáért, a személyazonosító igazolványért, a vezetői engedélyért és az anyakönyvi kivonatért is más-más hivatalba kell elmenni. Ez pedig megoldásért kiált - emelte ki Both András, az IdomSoft Zrt. termékfejlesztési vezérigazgató-helyettese.

kártya, e-személyi, személyes adatok,
kártya, e-személyi, személyes adatok,

Egyetlen kártya

A cél az, hogy minden igazolvány adata egyetlen kártyán, a csippel ellátott e-személyin legyen, ezzel a fejlesztéssel pedig Magyarország az élen jár. Fontos azonban kiemelni, hogy jelenleg már közel 4,6 millió állampolgár tárcájában lapul e-személyi, mégis kevesen vannak tisztában azzal, milyen előnyökkel is jár ez az új megoldás.

A többség az új igazolványát is jellemzően ugyanarra használja, mint a régit, vagyis személyazonosításra és határátlépéshez. Pedig a kártya tartalmazza a tajszámot és az adóazonosító jelünket is, tehát nagy segítséget az egészségügyi és adóügyi intézkedések során. De ezek mellett számos más szolgáltatást is biztosít.

Mivel a régi igazolványokat folyamatosan váltják fel az e-személyik, ezért ezek elterjedése az ügyintézési folyamatok leegyszerűsödését is garantálja. Az Okmánykelengye elnevezésű projekt megvalósítását követően pedig az újszülöttek már automatikusan, hivatalból kapják majd meg az elektronikus személyazonosító igazolványukat - várhatóan 2021 februárjától.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: