Az egészségügyi adatbázis ezért hasznos

Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térben (EESZT) tárolt adatok pontosak, szükség esetén bármikor elérhetőek és mindez a rendszer teljes védettsége mellett valósul meg. Az adatbázis jövő évi bővülése pedig azonnali információcserét tesz lehetővé a magán- és az állami szektor között.

EESZT: ki férhet hozzá az adataimhoz? A válaszért kattintson ide!

Az EESZT-ben összegyűjtött adatok nemcsak egy-egy betegre, hanem teljes betegségcsoportokra nézve is hordoznak információkat. Ezek az egész magyar populációra vonatkoznak, ezért a Nemzeti Egészségügyi Programok vonatkozásában is fontosak. A rendszer továbbá lehetővé teszi a rizikófaktorok mérését, így még a betegségek konkrét megjelenése előtt meg lehet tenni a prevenciós lépéseket - mondta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér, EESZT, magyar egészségügy, adatbázis, betegek adatai
Az EESZT-ben tárolt adatok pontosak és bármikor elérhetőek. Fotó: iStock

Mi az az EESZT?

A 2017. november 1-jén indult szolgáltatási tér révén minden beteg adata egy egységes, digitalizált, elektronikus rendszerbe kerül be, amely 25 ezer orvos és 13 ezer gyógyszertár közreműködésével napi 800 ezer elektronikus receptet dokumentál. A rendszerbe naponta 200 ezer ápolási esemény és 200 ezer dokumentum kerül be.

Ez változik jövő évtől

Ahogy korábban már olvashatták a HáziPatika.com-on , jövő év elejétől tovább bővül az EESZT adatbázisa. Ezzel a lépéssel elérik az országos lefedettséget, a csatlakozott egészségügyi ellátást nyújtók száma pedig 25 ezerre nő.

Az informatikai felhőalkalmazáshoz 2018 novemberében csatlakozott azon magánellátók köre is, amelyeknek a különböző implantátumregiszterekbe jelentési kötelezettségük van. 2020. január 1-jéig pedig már minden magánegészségügyi szolgáltatónak és fogorvosnak is csatlakoznia kell, június 1-jétől pedig már adatot is kell rögzíteniük.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +30 °C
Minimum: +19 °C

Erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés várható, emellett fátyolfelhők is lesznek felettünk. Záporok, zivatarok nagy számban főként a középső harmadban várható, melyeket elsősorban felhőszakadás, illetve erős, néhol viharos széllökés kísérhet. Az északias szél egyre többfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 34 fok között alakul. Fronthatásra nem kell számítani.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra