Az egészségügyi adatbázis ezért hasznos

Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térben (EESZT) tárolt adatok pontosak, szükség esetén bármikor elérhetőek és mindez a rendszer teljes védettsége mellett valósul meg. Az adatbázis jövő évi bővülése pedig azonnali információcserét tesz lehetővé a magán- és az állami szektor között.

EESZT: ki férhet hozzá az adataimhoz? A válaszért kattintson ide!

Az EESZT-ben összegyűjtött adatok nemcsak egy-egy betegre, hanem teljes betegségcsoportokra nézve is hordoznak információkat. Ezek az egész magyar populációra vonatkoznak, ezért a Nemzeti Egészségügyi Programok vonatkozásában is fontosak. A rendszer továbbá lehetővé teszi a rizikófaktorok mérését, így még a betegségek konkrét megjelenése előtt meg lehet tenni a prevenciós lépéseket - mondta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér, EESZT, magyar egészségügy, adatbázis, betegek adatai
Az EESZT-ben tárolt adatok pontosak és bármikor elérhetőek. Fotó: iStock

Mi az az EESZT?

A 2017. november 1-jén indult szolgáltatási tér révén minden beteg adata egy egységes, digitalizált, elektronikus rendszerbe kerül be, amely 25 ezer orvos és 13 ezer gyógyszertár közreműködésével napi 800 ezer elektronikus receptet dokumentál. A rendszerbe naponta 200 ezer ápolási esemény és 200 ezer dokumentum kerül be.

Ez változik jövő évtől

Ahogy korábban már olvashatták a HáziPatika.com-on, jövő év elejétől tovább bővül az EESZT adatbázisa. Ezzel a lépéssel elérik az országos lefedettséget, a csatlakozott egészségügyi ellátást nyújtók száma pedig 25 ezerre nő.

Az informatikai felhőalkalmazáshoz 2018 novemberében csatlakozott azon magánellátók köre is, amelyeknek a különböző implantátumregiszterekbe jelentési kötelezettségük van. 2020. január 1-jéig pedig már minden magánegészségügyi szolgáltatónak és fogorvosnak is csatlakoznia kell, június 1-jétől pedig már adatot is kell rögzíteniük.

)
mRNS vakcinák (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +15, +22 °C
Minimum: +10, +15 °C

Hazánkban szombaton délelőtt többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, északon lehet szakadozottabb a felhőzet. Elszórtan, főleg délen számíthatunk esőre, záporra. Délután továbbra is sok lesz felettünk a felhő. Délen többfelé lehet eső, zápor, máshol nagy csapadék nem valószínű. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 15, 22 fok között alakul. Késő este 10, 15 fok lesz. Szombaton hidegfronti hatás várható, nagy terhelés éri a szervezetet. Erős görcsös panaszok léphetnek fel, többek között görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek. Romolhat a szívbetegek állapota, az arra hajlamosak keringési és vérnyomáspanaszokat tapasztalhatnak. Csökken a hőérzet, romlik a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső