Agyhártyagyulladást okozott az érzéstelenítő

A műtéteknél gyakran használt epidurális érzéstelenítés okozhatott 61 agyhártyagyulladásos megbetegedést Mexikóban.

Durangóban több mint tíz ember halt meg és többtucatnyian súlyosan megbetegedtek agyhártyagyulladás miatt, az áldozatok zöme a helyi kórház szülészeti osztályáról került ki.

agyhártyagyulladás, érzéstelenítés, epidurális érzéstelenítés, műtét, fertőzés, meningitis
Agyhártyagyulladást mutattak ki korábban érzéstelenítési eljáráson átesett betegeken. Képünk illusztráció. Fotó: Getty Images

A tájékoztatás szerint a betegség nem emberről emberre terjedt, hanem az érzéstelenítési eljárás során jutott közvetlenül a központi idegrendszerbe. Egyelőre vizsgálják, hogy maga az érzéstelenítő volt-e fertőzött, vagy tárolási hiba történt.

Nem ez az első botrány

Mexikóban nem először fordul elő az egészségüggyel kapcsolatos botrány: 2020-ban 14-en haltak meg és további 69-en megbetegedtek, miután dialízisre szoruló betegeknek fertőzött gyógyszert adtak az egyik ottani kórházban.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google HírekbenFacebookonInstagramonViberen vagy YouTube-on!

)
Vízben oldódó vitaminok (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +0, +5 °C
Minimum: -6, -1 °C

A változóan felhős időben hó, havas eső, eső egyaránt előfordulhat. Erős lesz a délnyugatira forduló szél, 0, 5 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn kettősfronti hatás érvényesül. Az arra érzékenyeknél fejfájás, migrén léphet fel, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Az ízületi panaszok sem mérséklődnek számottevően, különösen reggel kell erős fájdalmakra készülni. Többen álmosak, fáradékonyak is lehetnek, csökken a koncentráló- és a teljesítőképesség. Nagy a megfázásveszély, és a körülmények ismét kedveznek a kórokozók terjedésének is. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: