A falási rohamok okai

Finomakat enni gyakorlatilag mindenki szeret, de vannak olyanok, akiknek nagyon nehezére esik, hogy időről időre ne egyék túl magukat. Ennek számos oka lehet, aminek nem árt a végére járni, mert hosszú távon az ilyesmi jelentős súlyfelesleg kialakulásához vezethet.

Jutalomként használjuk az ételt

Egy nehéz nap, vagy egy igazán megerőltető edzés után sokan hajlamosak azt mondani, hogy megérdemelnek valami finomságot, és azt, hogy egyáltalán ne törődjenek a kalóriákkal. Ha ebből valaki rendszert csinál, és még a legapróbb sikerek után is étellel jutalmazza magát, az szinte biztosan el fog hízni. Ugyanez a helyzet az alkohollal is, aminek ráadásul nagyon komoly egészségkárosító hatásai lehetnek.

Egy kis odafigyeléssel és testmozgással elérhető a kívánt álomalak. Önmagában a sporttól nem fogyunk le, mellette fontos, hogy táplálkozási szokásainkon is gyökeresen változtassunk. Az alábbi cikkben Rubint Réka tanácsait foglaltuk össze!

"Már úgyis mindegy"

A diétázókkal fordul elő gyakran, hogy ha egy szelet pizzával vagy sütivel bűnöznek, már nyúlnak is következő szeletért, mondván, már úgyis mindegy, hiszen már elszabotálták a fogyókúrát. Pedig ilyenkor érdemes igazán erősnek lenni, hiszen nem mindegy, hogy 300, vagy 1000 kalóriával viszünk be többet egy-egy ilyen alkalommal. Egy kis csalás a legszigorúbb diétába is belefér, de a nagy kilengéseknek az lehet a vége, hogy a súlyunk csak tovább fog növekedni.

Túl kemények vagyunk magunkhoz

Az egyik legrosszabb dolog, amit tehetünk, hogy folyamatosan őrlődünk, és vádoljuk magunkat, miután megettünk egy hamburgert vagy egy muffint. Kutatások szerint a szégyen kifejezetten rossz hatással van a fogyókúrás erőfeszítésekre. Egy kanadai felmérésben átsúlyozott mérlegen mérték le az alanyokat, akik bár fogytak, a mérlegen azt látták, hogy felszedtek két kilót. A súlymérés utáni napon azok ettek a legtöbbet, akiket a legjobban megviselt az a gondolat, hogy híztak annak ellenére, hogy diétáztak.

A tévé előtt ülve hajlamosabbak vagyunk többet enni
A tévé előtt ülve hajlamosabbak vagyunk többet enni

Túl sokat járunk vendéglőbe

Mivel az éttermekben általában nagyobb adagokat adnak, mint amiket otthon ennénk, ha túl gyakran eszünk házon kívül, sokkal nehezebb kontrollálni az elfogyasztott étel mennyiségét. Ha olyan helyre megyünk, ahol tudjuk, hogy bőkezűek az étellel, rendeljünk inkább fél adagot, és mellé esetleg egy extra salátát.

Valami elvonja a figyelmünket

Kutatások igazolják, hogy azok, akik tévéznek , vagy a számítógépüket nézegetik evés közben, sokkal többet esznek egy étkezés közben, mint azok, akik csak az ételre figyelnek, és nyugodt körülmények között reggeliznek, ebédelnek vagy vacsoráznak.

Forrás: menshealth.com

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +23 °C
Minimum: +15 °C

Az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett általában több-kevesebb napsütésre számíthatunk. Több helyen várható zápor, zivatar, amelyet helyenként felhőszakadás is kísérhet. Szélerősödés csak zivatar körül lehet. Késő estére 15 és 20 fok közé hűl le a levegő. Kettős fronthatás nehezítheti meg a frontérzékenyek napját.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra