PMS a 20-as, 30-as és 40-es éveinkben

Puffadás, görcsök, bágyadtság, hangulatingadozás, mellfájdalom - a premenstruációs szindróma kellemetlenségeit a legtöbb nő igencsak jól ismeri. Ráadásul nem is soroltuk fel az összes tünetet.

Az, hogy melyik hónapban épp mennyire érezzük magunkat pocsékul menzesz előtt , változhat, de van, akinél minden alkalom egyformán rossz. Ugyanakkor nem árt tudni, hogy idővel ezen a téren is változásokra számíthatunk - természetesen a hormonoknak köszönhetően, párhuzamosan az ösztrogén-, illetve tesztoszteronszintünk változásával.

PMS: mutatjuk, mi történik ovuláció után és menstruáció előtt.

20-as évek

Ebben az időszakban a PMS hullámvasútra hasonlíthat, de általánosságban elmondható, hogy a tünetek ilyenkor a legerősebbek, és a nők ilyenkor szenvedik meg a vérzés előtti napokat a leginkább. A hormonok mellett ennek oka a szakértők szerint az életmódban is keresendő. A huszonéves nőknél még nem kap olyan fontos szerepet az alvás, mint az idősebbeknél, rendszertelenebb az étkezés, és ennek a korosztálynak a tagjai többet dohányoznak és gyakrabban fogyasztanak alkoholt is . Ezek mind erősíthetik a PMS olyan tüneteit, mint a bőrproblémák, a kimerültség vagy az ingerlékenység.

PMS-től szenvedő nő fekszik az ágyban
Legjobban a 20-as éveinkben szenvedjük meg a PMS tüneteit.

30-as évek

Ebben az időszakban a PMS tünetei szelídülnek, és általában elmondható, hogy a nők ilyenkor szenvednek a legritkábban PMS-ben, vagy legalábbis olyan erősségűben, amely komolyan megnehezítené a mindennapjaikat. Az egyik ok, hogy a legtöbben ilyenkor lesznek anyák, a terhesség és a szoptatás pedig enyhítheti a tüneteket, illetve természetesen várandósság alatt nincs menzesz, tehát nincs PMS sem. Ugyanakkor szakértők szerint ebben az időszakban a premenstruációs szindróma különösen megviselheti azokat a nőket, akik a 20-as éveikben fogamzásgátlót szedtek, majd a 30-as éveikben abbahagyták, hogy teherbe essenek. A fogamzásgátló abbahagyása és a fogantatás ideje között eltelő időszakban felerősödhetnek a PMS tünetei.

40-es évek

40-es éveink elején PMS-ünk hasonló lehet ahhoz, amit a 30-as éveinkben tapasztaltunk, de ahogy közeledünk a menopauzához, jó eséllyel ismét fel fognak erősödni a tünetek. Ráadásul mivel ebben az időszakban a menzesz rendszertelenné válik, nem is tudjuk kiszámolni, mikor számíthatunk hangulatváltásokra, kimerültségre és hasonlókra. Ha valakinek egész életében nem volt gondja a premenstruációs szindrómával, majd negyvenéves kora után tüneteket kezd tapasztalni, akkor általában nem PMS, hanem a változó korral járó hormoningadozás okozza.

Forrás: health.com

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +29, +35 °C
Minimum: +14, +20 °C

Több órára kisüt a nap, a megjelenő gomolyfelhőkből csak kevés helyen lehet zápor, zivatar. Megélénkül a nyugatias szél, 29, 35 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Kedden frontmentes marad az idő, és a következő napokhoz hasonlóan újra a kánikula okozza majd a legtöbb tünetet. Alvásproblémák léphetnek fel, napközben pedig álmosságérzet, koncentrálási problémák és kábaság jelentkezhet, csökken a teljesítőképesség. Fokozódik a migrénhajlam. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)