Nászút, szerelem, hólyaggyulladás?

Ha nászút, akkor édes kettes, ha édes kettes, akkor éljen az erotika! Nem mindenki ússza azonban meg a mézesheteket betegség nélkül - erről azok tudnának mesélni, akiknek a boldog perceit aztán a nászutas cystitis keserítette meg.

A húgyhólyag akut gyulladásával járó betegség az aránál üti fel a fejét, méghozzá a szexuális aktust követően, húgyúti fertőzés miatt. Oka, hogy a helyzetből fakadó gyakoribb és akár hosszabbra nyúló szexuális együttlétek során a húgycsőnyíláson keresztül a hólyagba is eljutnak a kórokozók.

Az anatómiai viszonyok is kedveznek a fertőzések kialakulásának: a hüvely- és húgycsőnyílás olyan közel van egymáshoz, hogy a különféle baktériumok az aktus során könnyedén eljutnak a húgycsőnyílásba, majd a húgyhólyagba.

A WC-n érik be a gyanú

Gyanakodjunk, hogy baj van, ha a turbékolás után, vizeléskor csípő, égető, szúró érzést tapasztalunk, emellett pedig vizeletünk szaga, jellege is megváltozik (zavarosabb lesz, szúrósabbá válik). Gyakori tünet lehet még a medencetáji fájdalom, az állandó vizelési inger, a vizelés után is közvetlenül (mintha nem ürült volna ki a húgyhólyag). Gyakran társul a kórkép folyással, viszketéssel, illetve az aktus alatt tapasztalt fájdalommal - ilyen panaszokkal mindenképpen keressük fel nőgyógyászunkat!

Hólyaghurut: nem kell megijedni!

A kórkép eredményesen kezelhető antibiotikummal, ám ha többször-többször visszatér, akkor tenyésztést kell végezni, hogy a kórokozóval szemben célzott kezelést tudjon alkalmazni a szakorvos.

Inkább előzzük meg!

Ha aktus után gyorsan elmegyünk WC-re és pisilünk, nagy eséllyel előzzük meg a fertőzést, és az érzékenyebbeknek segíthet egy gyors mosakodás is. A bőséges folyadékpótlás elengedhetetlen, de a vizeletet ne tartogassuk sokáig a nászút alatt, különben a hólyagban is szaporodhatnak a kórokozók!

A természet ajándékaival is élhetünk: tőzegáfonyát szedhetünk kapszula formájában, ezzel edzésben tarthatjuk a húgyutakat, egy-egy csésze kamillából vagy medveszőlőlevélből főzött tea pedig eredményesen "átmos".

Nem csak a mézeshetek alatt...

Hazudnánk, ha azt mondanánk, hogy csupán a nászutasokat érintheti a probléma, hiszen a gyakori szexuális élet a hétköznapokban is hasonló következményekkel járhat. Ne kísérletezzünk otthoni gyógymódokkal, a hosszan tartó, eredménytelenül kezelgetett gyulladások ugyanis később megbosszulhatják nemtörődömségünket!

)
Milyen betegségeket okozhat kutyáknál a kullancs?

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +10, +20 °C
Minimum: -2, +6 °C

Erősen felhős lesz az ég, a nap második felétől egyre többfelé lehet eső, zápor. Erős délnyugati szél mellett 10, 20 fokig melegszik a levegő. Csütörtökön melegfronti hatás érvényesül. Az érzékenyek körében puffadás és egyéb emésztési panaszok jelentkezhetnek, emellett keringési problémák léphetnek fel. Az arra hajlamosak akár intenzív migrént is tapasztalhatnak. Gyakori lehet a fáradékonyság és a dekoncentráltság. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: