Autistáknak alakítanak ki fejlesztőközpontot

Autista gyerekeket és családjukat segítő fejlesztő- és módszertani központot alakítanak ki a Heim Pál kórház egyik épületében.

Az Út a Mosolyért Alapítvány a jövőben Együtt az Autistákért Alapítvány néven működik majd. Az Autista Mintaház elnevezésű fejlesztő- és módszertani központ a XIII. kerületben, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet Gyermek téri épületében kap majd helyet - közölte Szijjártó-Nagy Szilvia, az alapítvány elnöke.

autizmus, autista, fejlesztés, fejlesztőközpont, autizmus sprektumzavar, ASD
Autistáknak alakítanak ki fejlesztőközpontot. Fotó: iStock

Fontos a fejlesztés

Fontos, hogy az autizmussal élők minél hamarabb hozzájussanak a fejlesztésekhez, a családok el tudják fogadni helyzetüket, valamint az is, hogy a társadalom megértse, mit jelent azautizmusés miként tudnak segíteni autista embertársaikon. Ehhez szükség van a programok bővítésére.

Rájöttek, mi okozhatja az autizmust - olvassa el korábbi cikkünket!

Az új intézményben elsősorban 3 és 8 év közötti gyerekeket várnak, akiket autizmus spektrumzavarral diagnosztizáltak. Az ő korai fejlesztésüket, terápiájukat dolgozzák ki egy komplex, sok szakemberből álló csapattal - ismertette Nagy Anikó, a Heim Pál gyermekgyógyász főigazgatója.

Az alapítvány egyébként idén is elindítja majd a Süti Shop elnevezésű kampányát, amelyet december 14-én és 15-én tartanak meg a Szent István Bazilika előtti adventi vásárban. A jótékonysági sütivásáron hazai hírességektől - köztük sportolóktól és művészektől - lehet majd megvásárolni a különleges édességeket. Az eladott süteményekből befolyt összeget szintén az épület átalakítására fordítják majd.

)
mRNS vakcinák (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +15, +22 °C
Minimum: +10, +15 °C

Hazánkban szombaton délelőtt többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, északon lehet szakadozottabb a felhőzet. Elszórtan, főleg délen számíthatunk esőre, záporra. Délután továbbra is sok lesz felettünk a felhő. Délen többfelé lehet eső, zápor, máshol nagy csapadék nem valószínű. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 15, 22 fok között alakul. Késő este 10, 15 fok lesz. Szombaton hidegfronti hatás várható, nagy terhelés éri a szervezetet. Erős görcsös panaszok léphetnek fel, többek között görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek. Romolhat a szívbetegek állapota, az arra hajlamosak keringési és vérnyomáspanaszokat tapasztalhatnak. Csökken a hőérzet, romlik a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső