Autistáknak alakítanak ki fejlesztőközpontot

Autista gyerekeket és családjukat segítő fejlesztő- és módszertani központot alakítanak ki a Heim Pál kórház egyik épületében.

Az Út a Mosolyért Alapítvány a jövőben Együtt az Autistákért Alapítvány néven működik majd. Az Autista Mintaház elnevezésű fejlesztő- és módszertani központ a XIII. kerületben, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet Gyermek téri épületében kap majd helyet - közölte Szijjártó-Nagy Szilvia, az alapítvány elnöke.

autizmus, autista, fejlesztés, fejlesztőközpont, autizmus sprektumzavar, ASD
Autistáknak alakítanak ki fejlesztőközpontot. Fotó: iStock

Fontos a fejlesztés

Fontos, hogy az autizmussal élők minél hamarabb hozzájussanak a fejlesztésekhez, a családok el tudják fogadni helyzetüket, valamint az is, hogy a társadalom megértse, mit jelent az autizmus és miként tudnak segíteni autista embertársaikon. Ehhez szükség van a programok bővítésére.

Rájöttek, mi okozhatja az autizmust - olvassa el korábbi cikkünket!

Az új intézményben elsősorban 3 és 8 év közötti gyerekeket várnak, akiket autizmus spektrumzavarral diagnosztizáltak. Az ő korai fejlesztésüket, terápiájukat dolgozzák ki egy komplex, sok szakemberből álló csapattal - ismertette Nagy Anikó, a Heim Pál gyermekgyógyász főigazgatója.

Az alapítvány egyébként idén is elindítja majd a Süti Shop elnevezésű kampányát, amelyet december 14-én és 15-én tartanak meg a Szent István Bazilika előtti adventi vásárban. A jótékonysági sütivásáron hazai hírességektől - köztük sportolóktól és művészektől - lehet majd megvásárolni a különleges édességeket. Az eladott süteményekből befolyt összeget szintén az épület átalakítására fordítják majd.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Lázcsillapítás-kisokos

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +5 °C
Minimum: +2 °C

Estig döntően borult marad az ég, de napközben a déli határ közelében felszakadozhat a felhőzet. Főként az ország északi kétharmadán várható további tartós eső. Több helyen hullhat kiadós mennyiség, a legtöbb csapadék a Szombathely-Debrecen vonal széles sávjában valószínű. A légmozgás napközben többnyire mérsékelt, néhol élénk lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 18 fok között valószínű, északkeleten lesz a leghidegebb, a déli határ közelében mérhetjük a 10 fok feletti értékeket. Késő estére 0 és 12 fok közé csökken a hőmérséklet. A meteorológusok szerint napközben ismét kettős fronthatás lesz a domináns, melynek hátterében egy mediterrán ciklon áll.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra