Védekezés visszérgyulladás ellen

Azok, akiket foglalkozásuk hosszú ideig ülésre kényszerít, könnyen kapnak visszérgyulladást...

Oka, hogy a lábak vénái speciális zárószerkezettel rendelkeznek. Ez gondoskodik arról, hogy a vér csak felfelé, a szív irányába folyjék. A hosszan tartó ülés nyomán feltorlódik a vér, pangás következik be a vénákban, az említett zárórendszer nem jól működik, a vér áramlása akadályozódik. A megnyúlt vénákból visszerek keletkeznek. Akiket a foglalkozásuk az asztal előtti ülésre kényszerít, védekezhetnek e krónikus megbetegedés ellen. Rendszeresen napi 5 perc tornázás segít.

A gyakorlat a következő:

  • Ülés közben a lábakat kinyújtjuk és felemeljük a padlóról. A nagy ujjal körözzünk, miközben a lábfejeket kifelé majd befelé forgatjuk (30 másodpercig).
  • Ugyanebben a helyzetben a lábszárat mozgassuk fel és le (30 másodpercig).
  • Felállás, helyben járás. Felváltva álljunk lábujjhegyre, majd lassan ereszkedjünk vissza a sarokra (30 másodpercig).
  • Helyezkedjünk el kényelmesen a széken, emeljük meg a lábunkat és a levegőben tízszer végezzünk kerékpározó mozdulatokat.
  • Állásból hajlunk le, fogjuk meg a bokákat és húzzuk hátrafelé a lábakat.
  • Ahányszor csak tudjuk, tegyük az asztalra lábunkat, ahogy az amerikai filmek hőseinél látjuk.

Mindez serkenti a lábak vérkeringését és a vért a vénákból a szív felé áramoltatja. De a vénák krónikus megbetegedésén, a kialakult visszerek fájdalmának megszüntetésében egyedül a gimnasztika segít. Ilyenkor orvos által előírt gyógyszereket is kell alkalmaznunk. De mielőtt az erősebb szerekhez folyamodnánk, kíséreljük meg a természetgyógyász kezelést.

  • A láb melegedésekor vagy mikor úgy érezzük, hogy kezdenek kitágulni az erek, a hideg víz segíthet. Öntsünk a lábunkra hideg vizet, ne sajnáljuk akár a harisnyanadrágot is megöntözni. Miközben ugyanis a harisnyanadrág megszárad, hűtő hatása jól érvényesül. A fájdalmas részekre jégkockákat is tehetünk.
  • A tabletták szedése előtt megkísérelhetünk gélt vagy krémet kenni a fájdalmas pontokra. Olyan krém alkalmas, amely vadgesztenye-kivonatot tartalmaz. Ennek hatóanyagai eltömítik a vénák falait, javítják a vérkeringést, csökkentik a vizenyőt a szövetekben.

V.évf./11.sz.

)
mRNS vakcinák (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +15, +22 °C
Minimum: +10, +15 °C

Hazánkban szombaton délelőtt többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, északon lehet szakadozottabb a felhőzet. Elszórtan, főleg délen számíthatunk esőre, záporra. Délután továbbra is sok lesz felettünk a felhő. Délen többfelé lehet eső, zápor, máshol nagy csapadék nem valószínű. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 15, 22 fok között alakul. Késő este 10, 15 fok lesz. Szombaton hidegfronti hatás várható, nagy terhelés éri a szervezetet. Erős görcsös panaszok léphetnek fel, többek között görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek. Romolhat a szívbetegek állapota, az arra hajlamosak keringési és vérnyomáspanaszokat tapasztalhatnak. Csökken a hőérzet, romlik a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső