Védekezés visszérgyulladás ellen

Azok, akiket foglalkozásuk hosszú ideig ülésre kényszerít, könnyen kapnak visszérgyulladást...

Oka, hogy a lábak vénái speciális zárószerkezettel rendelkeznek. Ez gondoskodik arról, hogy a vér csak felfelé, a szív irányába folyjék. A hosszan tartó ülés nyomán feltorlódik a vér, pangás következik be a vénákban, az említett zárórendszer nem jól működik, a vér áramlása akadályozódik. A megnyúlt vénákból visszerek keletkeznek. Akiket a foglalkozásuk az asztal előtti ülésre kényszerít, védekezhetnek e krónikus megbetegedés ellen. Rendszeresen napi 5 perc tornázás segít.

A gyakorlat a következő:

  • Ülés közben a lábakat kinyújtjuk és felemeljük a padlóról. A nagy ujjal körözzünk, miközben a lábfejeket kifelé majd befelé forgatjuk (30 másodpercig).
  • Ugyanebben a helyzetben a lábszárat mozgassuk fel és le (30 másodpercig).
  • Felállás, helyben járás. Felváltva álljunk lábujjhegyre, majd lassan ereszkedjünk vissza a sarokra (30 másodpercig).
  • Helyezkedjünk el kényelmesen a széken, emeljük meg a lábunkat és a levegőben tízszer végezzünk kerékpározó mozdulatokat.
  • Állásból hajlunk le, fogjuk meg a bokákat és húzzuk hátrafelé a lábakat.
  • Ahányszor csak tudjuk, tegyük az asztalra lábunkat, ahogy az amerikai filmek hőseinél látjuk.

Mindez serkenti a lábak vérkeringését és a vért a vénákból a szív felé áramoltatja. De a vénák krónikus megbetegedésén, a kialakult visszerek fájdalmának megszüntetésében egyedül a gimnasztika segít. Ilyenkor orvos által előírt gyógyszereket is kell alkalmaznunk. De mielőtt az erősebb szerekhez folyamodnánk, kíséreljük meg a természetgyógyász kezelést.

  • A láb melegedésekor vagy mikor úgy érezzük, hogy kezdenek kitágulni az erek, a hideg víz segíthet. Öntsünk a lábunkra hideg vizet, ne sajnáljuk akár a harisnyanadrágot is megöntözni. Miközben ugyanis a harisnyanadrág megszárad, hűtő hatása jól érvényesül. A fájdalmas részekre jégkockákat is tehetünk.
  • A tabletták szedése előtt megkísérelhetünk gélt vagy krémet kenni a fájdalmas pontokra. Olyan krém alkalmas, amely vadgesztenye-kivonatot tartalmaz. Ennek hatóanyagai eltömítik a vénák falait, javítják a vérkeringést, csökkentik a vizenyőt a szövetekben.

V.évf./11.sz.

)
mRNS vakcinák (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +13, +18 °C
Minimum: +6, +11 °C

Hazánkban vasárnap délelőtt borult időre van kilátás, elszórtan várható eső. Délután túlnyomóan borult lesz az ég, szórványosan további eső, zápor alakul ki. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 6, 11 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 13, 18 fok között alakul. Késő este 7, 12 fok lesz. Vasárnap kettősfront hat a szervezetre, ezen belül a hidegfrontra jellemző tünetek lehetnek erősebbek. Gyakori lehet a fejfájás és a migrén, sokan tapasztalhatnak keringési panaszokat és rosszullétet. Lehangoltság, rosszkev léphet fel, csökken a teljesítőképesség. Fennáll a megfázás veszélye, a szabadtéri programok során réteges öltözet javasolt. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső