Betegjogok: Ön tudja, hova fordulhat panaszaival?

Az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) 2012. november 6-tól látja el a betegek, ellátottak és gyermekek jogvédelmét.

Az állampolgárok panaszainak kezelése és tájékoztatása mellett a jogvédelmi rendszer ismertségének javítása, az egységes eljárásrendek alapján történő működtetése érdekében az OBDK számos intézkedést tett az elmúlt évben.

Panasza van?

A betegpanaszokkal a hivatal honlapját lehet felkeresni (www.obdk.hu).A "Panaszláda" menübe lépve e-mailben is kapcsolatba lehet lépni a szervezettel a obdk@obdk.hu címen, amelyen bejelentést lehet tenni, illetve segítséget lehet kérni. Ingyenes telefonszámuk is él, amelyen kapcsolatba lehet lépni a hivatallal: 06-80-620-055.

Országos hatáskörű irodahálózatot működtetnek 7 regionális irodában, ahol a három terület integrált ügyfélszolgálata, központi ügyintézése történik. Ezek a helyek az intézményi elérhetőségek mellett információs pontként is szolgálnak az állampolgárok számára. Emellett akadálymentes honlapot, ingyenesen hívható zöld számot, elektronikus panaszládát is létrehoztak. A három jogterületről az elmúlt évben több mint 25 ezer megkeresés érkezett.

2013 októberében 65 fő - 25 betegjogi, 20 ellátottjogi, 20 gyermekjogi - jogvédelmi képviselő teljes munkaidőben látja el feladatait a lakosság és a három szakterület szolgáltatóinak teljes körű támogatása érdekében. A korábbi, számtalan jogviszonyban dolgozó munkatársak foglalkoztatási viszonyát egységesítették, ennek eredményeként a munka hatékonyságának, presztízsének növelése mellett a jogvédelemre fordított idő is növekedett.

Az egységes működés érdekében kialakították a jogvédelmi munkára vonatkozó szakmai minimumfeltétel rendszert és megalkották mindhárom terület jogvédelmi stratégiáját is. Ezek részeként eljárási szabályokat és eljárásrendeket, protokollokat készítettünk.

Szervezetük újraindította a jogvédelmi képzést mindhárom területen, így az elmúlt 1 évben 147 fő kapott jogvédelmi tanúsítványt.

2013. október 25-től működtetik a határon átnyúló egészségügyi ellátás magyarországi tájékoztatási rendszerét, a Nemzeti Kapcsolattartó Pontot.

A jogvédelemre fordított idő is növekedett

A jogvédelemre fordított idő is növekedett


Az elmúlt évben a társintézményekkel történt szoros munkakapcsolat mellett több szakmai és civil szervezettel, egyházzal, jogi és orvosi karokat működtető egyetemmel, képzőhellyel alakítottak ki együttműködést.

Az OBDK az elmúlt egy évben megteremtette azokat a feltételeket, amelyek segítik a betegjog, ellátottjog és gyermekjog védelmi rendszerének eredményesebb működését, és támogatják a közép- és hosszú távú stratégiai célok megvalósulását.

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
+10, +16 °C
Minimum:
+7, +12 °C

Hazánkban szerdán délelőtt tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, elszórtan eső, zápor is kialakul.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge, közepes

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag