Tisztifőorvos: más kórokozók ellen is védekeznünk kell

A koronavírus-járvány megfékezése érdekében bevezetett kijárási korlátozások feloldása miatt egyre többen tartózkodnak a szabadban, ezért nagyon fontos, hogy elkezdjünk a szúnyogok és a kullancsok ellen is védekezni - figyelmeztetett Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs keddi tájékoztatóján.

Egy baktérium lehet a koronavírus-járvány nyertese - kattintson a részletekért!

Sem a kullancs, sem a szúnyog nem terjeszti az új típusú koronavírust, ettől függetlenül fontos a védekezés - hangsúlyozta Müller Cecília. Mint mondta, ezektől a vérszívóktól számos más, veszélyes fertőzést elkaphatunk. A szúnyogok például a nyugat-nílusi lázat és a csonttörő lázat, a kullancsok pedig a Lyme-kórt és a vírusos agyvelőgyulladást is terjeszthetik.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus operatív törzs, operatív törzs tájékoztató, kullancsok, szúnyogok
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus operatív törzs, operatív törzs tájékoztató, kullancsok, szúnyogok

Kerüljük a csoportosulást!

Bár a koronavírus elleni védekezés második szakaszában már szabadabban mozoghatunk, a tisztifőorvos kiemelte, hogy továbbra is kerülni kell a csoportosulást. Tájékoztatása szerint az egészségügyi ellátások újraindulása miatt a tegnapi nap folyamán több helyen is tumultust tapasztaltak. Ezért ismét felhívta a figyelmet arra, hogy az egyes egészségügyi szolgáltatásokat csak előzetes telefonos bejelentkezéssel vehetjük igénybe. Ennek betartása nagyon fontos ahhoz, hogy minimalizáljuk a felesleges találkozások számát, és ezzel csökkentsük a koronavírus esetleges terjedésének kockázatát - fűzte hozzá.

Megemlítette továbbá, hogy a koronavírus-járvány jelenlegi állása lehetővé teszi a napközis táborok megszervezését, a szülőknek azonban írásban igazolniuk kell, hogy gyermekük egészséges. Beszélt arról is, hogy a boltokban és a tömegközlekedési eszközökön továbbra is országszerte kötelező a maszkviselés, a gyermekekre azonban ez a szabály nem vonatkozik, "ők ugyanis kevésbé kitettek a fertőzésnek" - fogalmazott Müller Cecília.

A tájékoztatón Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikai államtitkára is felszólalt. Mint mondta, ugrásszerűen megnőtt a munkahelyvédelmi bértámogatási programra jelentkezők száma. Eddig több mint 7200 vállalkozás adott pályázott, amelynek következményeként csaknem 100 ezer embernek maradt meg a munkahelye a koronavírus-járvány gazdasági hatásai ellenére is.

Így terjed a koronavírus az edzőtermekben - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést gomolyfelhők is zavarják, ezekből néhol kisebb eső, zápor is kialakulhat. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett a jelen lévő gomolyfelhőkből záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: