Teljesen meggyógyult egy HIV-fertőzött

Brit tudósok egy csoportja kidolgozott egy új eljárást, aminek használatával teljesen meggyógyítottak egy HIV-fertőzött férfit. Az ígéretes módszer még tesztelés alatt áll.

Az öt különböző egyetemet képviselő kutatói csoport összesen ötven betegen próbálta ki az eljárást, amely még lappangó állapotában támadja a betegséget. A 44 éves férfi esetében teljes sikert értek el, azaz a vírus abszolút mértékig eltűnt a szervezetéből. Mindez azért is jó hír, mert a világon jelenleg több mint 37 millió ember szenved ettől a fertőzéstől. Egy júniusi kimutatás szerint csak Magyarországon mintegy 1700 regisztrált HIV-fertőzött él jelenleg.

Hatásosnak tűnik az új HIV gyógyszer!

Magyarországon évente mintegy 2-300 új HIV-fertőzöttet regisztrálnak

A HIV ellen nagyon nehéz küzdeni, mivel a vírus az immunrendszert támadja meg, a gp120 sejtmembrán fehérjéin keresztül képes kötődni a CD4+ T limfocitákhoz. A brit tudósok által kifejlesztett gyógymód két lépcsőben fejti ki hatását, hiszen egyrészt a vakcina segíti a szervezetet a fertőzött sejtek felismerésében, másrészt a Vorinostat nevű gyógyszer aktiválja a T limfocitákba beépült vírust, így az immunrendszer észreveszi ezeket.

A kutatócsoport az eredményes kezdetek után folytatja a gyógymód tesztelését, a nagyobb volumenű felhasználási lehetőség tehát még várat magára.

Forrás: index.hu

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: -2, +3 °C
Minimum: -10, -5 °C

Sok napsütés lesz, de csapadék nem valószínű. Többfelé élénk, északkeleten erős lökések kísérik az északias szelet, -2, 3 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Kedden nem jön front, de a markáns hideg miatt nagyon gyakoriak lehetnek a keringési- és vérnyomáspanaszok, a fokozottan érzékenyek pedig görcsös fejfájást tapasztalhatnak. Az ízületi bántalmak tartósnak bizonyulnak, nagy a megfázásveszély is. A napsütés azonban javítja a hangulatot és a közérzetet. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: