Orbán: "nem az oltás kockázatos, hanem az oltatlanság"

Egyre többen igénylik a koronavírus elleni védőoltás harmadik dózisát, a péntek reggeli adatok szerint 784 ezren már meg is kapták az ismétlő oltást. Ezzel kapcsolatban Orbán Viktor miniszterelnök úgy fogalmazott, "aki már egyszer beoltatta magát, megtapasztalta, hogy jó védettnek lenni".

Másképp viselkedtek az új típusú koronavírus miatti tavalyi lezárások idején a nők és a férfiak.

Az új típusú koronavírus nem megy el, ezért az oltatlanok feleslegesen reménykednek abban. hogy a vírus egyszer csak el fog tűnni - mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken. Kiemelte, a nyájimmunitás elképzelése a koronavírus esetében téves, és aki nincs beoltva, az előbb utóbb meg fog fertőződni. Nem az oltás jelenti a kockázatot, hanem az oltatlanság - szögezte le.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus Magyarország,
Egy férfi olvassa oltási igazolását, miután beoltották őt a koronavírus ellen.Fotó: MTI/Balázs Attila

Mindenkinek jut oltás

A miniszterelnök úgy véli, hogy a nyár folyamán sikerült jól felkészíteni az országot a koronavírus -járvány negyedik hullámára. Iskolai oltási programot szerveztek, az időseket személyesen is felkeresték, hogy meggyőzzék őket a védőoltás beadatásáról, közben pedig mintegy 17 millió adagnyi vakcinát halmoztak fel, hogy jusson mindenkinek, akár az első, akár a harmadik oltásra - sorolta.

Kitért továbbá arra, hogy a COVID-19 elleni védekezésnek csak egyetlen hatékony módja van, és ez az oltás. "A korlátozás nem működik, az oltás működik" - fogalmazott.

Októberben látványosan erősödni fog Magyarországon a koronavírus-járvány negyedik hulláma. Rusvai Miklós virológus legalábbis erre számít, a friss szennyvízadatok pedig alátámasztják várakozásait.

)
Emlékeztető oltások (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +1, +5 °C
Minimum: -4, +2 °C

Párás, borongós időre kell számítani. Az északkeleti tájakat kivéve többfelé lehet eső, nyugaton havas eső, hó is. Mérsékelt szél mellett 1, 5 fokig melegszik a levegő. Pénteken kettősfronti hatás érvényesül, erősebb panaszok délen, délnyugaton és nyugaton lehetnek. Ismét gyakorivá válhat a fejfájás, emellett a keringési és vérnyomáspanaszok is megszaporodhatnak. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet, sok tünet jelentkezhet. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség magas, kissé csökken. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: