Orbán: 2021-ben is védekezni kell a vírus ellen

A koronavírus-járvány várható második hulláma és a gazdasági hatások orvoslása miatt 2021 is gazdaságvédelmi év lesz - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A miniszterelnök szerint a jövő évi költségvetésnek is rendelkeznie kell egy járványügyi és egy gazdaságvédelmi alappal. Az önkormányzatok költségvetéséről megjegyezte, mivel 2021 is védekezési év lesz, abban mindenkinek részt kell vennie. "Együtt sírunk, együtt nevetünk" - fogalmazott. Úgy véli, a koronavírus elleni sikeres védekezés kulcsa az összefogás.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus végekezés, koronavírus járványügyi készültség, koronavírus egészségügyi válsághelyzet, Orbán Viktor miniszterelnök
A jövő év is koronavírus elleni védekezésről szól majd. Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Nincs szükség a rendkívüli jogrendre

Koronavírus: veszélyes, ha magas a vérnyomás - kattintson a részletekért!

A jelenlegi koronavírus-helyzet miatt a rendkívüli jogrendre már nincs szükség, de a járványügyi készültséget fenn kell tartani. Ez az operatív törzs működésének folytatását, a kórházparancsnoki rendszer fenntartását és a tisztifőorvos jogköreinek megerősítését jelenti - közölte. Kiemelte azt is, hogy az idősebbekről továbbra sem szabad elfeledkezni, mivel az új típusú koronavírus továbbra is jelen van, és ha felszaporodik, újra az idős emberek lesznek a célpontjai. Ezért bizonyos, időseket védő szabályokat fenn kell tartani.

Gazdaságvédelmi intézkedések

A koronavírus-járvány miatt meghozott gazdaságvédelmi intézkedésekről elmondta, több mint egymillió munkahelyet sikerült megmenteni. Kitért a hiteltörlesztési moratóriumra is. Úgy vélekedett, ennek köszönhetően több mint kétezer milliárd forint maradt az embereknél, ráadásul kifejezetten a kevesebb pénzzel rendelkezőknek jelentett segítséget. Kiemelte azt is, hogy a törlesztések felfüggesztése nem eredményez később kamatos kamatot.

Kiderült, hol dolgozott a koronavírusban elhunyt 37 éves férfi - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, csapadék azonban nem lesz. Délután folytatódik a változóan felhős idő, legfeljebb a Dunántúlon fordulhat elő egy-egy kisebb zápor. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: