Nehéz lesz pótolni az oltatlan tanárokat

Még nem tudni, hány tanár utasítja el a kötelező oltást.

Sokkoló fotók : van, ahol így vesznek rá az oltásra.

Minden egyes tanár, akit a kötelező oltás elutasítása miatt kell majd szabadságra küldeni, hiányozni fog a rendszernek - mondta Horváth Péter, a kormány által létrehozott tanári szervezet, a Nemzeti Pedagógus Kar (NPK) elnöke a Népszavának . Szerinte több iskolában lesznek olyan pedagógusok, akik annak ellenére sem fogják beoltatni magukat, ha emiatt fizetés nélküli szabadságra küldik őket.

tanár
Még nem tudni, hány tanár utasítja el a kötelező oltást. Fotó: Getty Images

A rendszer furcsasága, hogy amíg az állami közoktatási intézményekben kötelezően elrendelik az oltást , az alapítványi és az egyházi fenntartású iskolában a fenntartók dönthetnek erről. Az állami iskolákban a tanárok egyelőre a tankerületek utasítására várnak, az érintett kollégáknak legkésőbb november 15-éig kell tájékoztatást kapniuk, az első oltást pedig december 15-éig kellene felvenniük.

A katolikus fenntartású oktatási intézményekben nagyon magas az átoltottság, továbbá a kézfertőtlenítés, az épületek, közös terek folyamatos fertőtlenítése továbbra is érvényben van, közölte a lappal a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia sajtóosztálya. A reformátusoknál eddig 18 intézményben vezették be a kötelező védőoltást (jelenleg 186 református oktatási intézmény működik az országban).

Az oktatási szakszervezetek a sztrájkkövetelések közé is felvették a kötelező oltásról szóló rendeletek visszavonását. Erről a napokban tárgyaltak volna a minisztériummal, de az Emmi a sztrájktárgyalások halasztását kérte, az újabb találkozó időpontja november 18-a.

Nemcsak a felnőttek körében fertőz meg egyre több embert a koronavírus delta variánsa, hanem a gyerekek között is - figyelmeztetett egy hazai szakember. Mint mondta, fontos lenne mielőbb engedélyezni a 12 év alattiak beoltását is, ugyanis ebben a korosztályban még egy enyhébb megbetegedésnek is súlyos következményei lehetnek.

)
Vízben oldódó vitaminok (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +5, +11 °C
Minimum: -5, +3 °C

A közepesen vagy erősen felhős időben többfelé vegyes halmazállapotú csapadék is lehet. Erős lesz a nyugatias szél, 5, 11 fokos maximumokat mérhetünk. Szerdán eleinte gyenge melegfronti hatás lesz tapasztalható, a fokozottan érzékenyeknek nehezebb éjszakájuk lehet, emellett fokozódhatna a gyulladásos tünetek is. Napközben a szeles, változékony időben keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, a fejfájás és a migrén szintén gyakorivá válhat. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: