Leáll az ebola elleni oltási kampány

Felfüggeszti a dél-szudáni ebolaszűrő kampányát az Egészségügyi Világszervezet (WHO), miután a munkatársait ért legutóbbi incidens során három segélymunkás is meghalt az afrikai országban.

Megvan az ebola elleni gyógyszer - kattintson!

A segélymunkások az egyenlítői térségben egymással rivalizáló fegyveres csoportok összetűzései során vesztették életüket. A szervezet ezért felfüggesztette az ebola elleni kampányát Dél-Szudán, Uganda és a Kongói Demokratikus Köztársaság közötti határ öt pontján, ahol a járvány már ezrek életét oltotta ki.

Felfüggeszti a dél-szudáni ebolaszűrő kampányát a WHO
Felfüggeszti a dél-szudáni ebolaszűrő kampányát a WHO

A három elhunyt segélymunkás - egy nő és két férfi - a fegyveresek kereszttüzébe került. A megölt nő négyéves kisfiát - egy másik női önkéntessel együtt - elrabolták. Továbbá két férfi önkéntes is megsebesült.

A biztonság a legfontosabb

"Személyzetünk biztonsága elsődleges, és nem veszélyeztetjük őket, amíg nem kapunk garanciát a Morobo megyében dolgozó munkatársaink biztonságát illetően" - közölte Jean-Philippe Chauzy, a WHO dél-szudáni misszióvezetője. A 2013 óta háborúzó katonák egyébként gyakran támadnak segélymunkásokra. Tavaly tíz segélymunkásnak veszett nyoma Yeiben. A függetlenné válás után két évvel kitört háborúban legalább 115 segélymunkás vesztette életüket - többségükben dél-szudániak.

Az atrocitások következtében már több mint 380 ezren haltak meg, és több mint 4 millióan váltak belső menekültté.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: