Látványos grafikon a járvány hazai alakulásáról

Az adatok szerint Magyarországon május elején tetőzött a koronavírus-járvány, azóta pedig fokozatosan csökkennek a kórral kapcsolatos számok.

Továbbra is kedvezően alakul Magyarországon a koronavírus-járvány első szakasza - olvasható a koronavirus.gov.hu-n. Az oldalon egy grafikont is közzétettek, amelyen jól látszik, hogyan alakul az aktív fertőzöttek, a kórházban ápolt betegek és a lélegeztetőgépre szorulók száma a május eleji tetőzés óta.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus járványhelyzet, koronavírus járványügyi készültség,
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus járványhelyzet, koronavírus járványügyi készültség,

A legfrissebb adatok

Ahogy már olvashatták a HáziPatika.com-on, az elmúlt 24 órában 7 új koronavírusos esetet és 1 újabb áldozatot regisztráltak Magyarországon. Az aktív koronavírus-fertőzöttek száma jelenleg 920, és még 183-an szorulnak kórházi kezelésre - közülük 13-an lélegeztetőgépen vannak. Közben viszont 2618-an már gyógyultan távozhattak az egészségügyi intézményekből.

Még nincs vége a járványnak

Nézze meg, milyen ütemben nőtt világszerte a koronavírus-járvány áldozatainak száma - kattintson ide!

Azt is megírtuk már, hogy múlt hét csütörtökön hivatalosan megszűnt a márciusban bevezetett veszélyhelyzet, és életbe lépett a járványügyi készültség. A maszk, vagy az orrot és a szájat eltakaró egyéb eszköz viselése azonban továbbra is kötelező az üzletekben, illetve a tömegközlekedési eszközökön. A járványveszély tehát nem múlt el, több helyen ugyanis továbbra is nő a fertőzöttek száma, a Magyarországgal szomszédos országokban pedig kezd új erőre kapni a koronavírus-járvány. Ezért is fontos a járványügyi készültség fenntartása és néhány alapvető védelmi intézkedés betartása.

Koronavírusos halakat árultak Peking nagybani piacán, a dolgozók is fertőzöttek lettek - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +16, +27 °C
Minimum: +12, +17 °C

Hazánkban kedden délelőtt általában erősen felhős lesz az ég, többfelé várható zápor, zivatar. Délután folytatódik a változóan, legtöbb helyen erősen felhős idő, és további záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 27 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Kedden hidegfronti hatás érvényesül. Egész nap jelentkezhetnek panaszok, amik akár erősek is lehetnek. Görcsös fejfájás, izpm- és hasi görcsök léphetnek fel, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás is. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső