Koronavírusos Gulyás Gergely

Pozitív lett a koronavírustesztje Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszternek.

A Miniszterelnökség vasárnapi közleménye szerint Gulyás Gergely miniszternek influenzaszerű tünetei voltak, ezért tesztelték. A teszt megállapította, hogy koronavírus-fertőzésről van szó.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus Magyarország,
Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt heti Kormányinfón.Fotó: MTI/Illyés Tibor

Karanténba vonult

Tele a raktár COVID-gyógyszerekkel, de hiába.

Az ilyenkor kötelező vizsgálatok elvégzése után Gulyás Gergely az előírásoknak megfelelően házi karanténba vonult. Munkáját - amennyire a körülmények engedik - otthonról végzi majd - közölte a Miniszterelnökség. Hozzátették, hogy a COVID-19 egyelőre nem okozott komolyabb tüneteket a miniszternél.

Külföldön fertőződhetett meg

A Magyar Nemzet információi szerint eyébként Gulyás Gergely egy hivatalos németországi látogatása után betegedett meg.

Egy olcsó antidepresszáns harmadával csökkentette a magas kockázatú pácienseknél a COVID-19 miatti, elhúzódó kórházi kezelés kockázatát - állapította meg egy nagyléptékű, nemrég megjelent tanulmány.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +13, +18 °C
Minimum: +6, +11 °C

Hazánkban vasárnap délelőtt borult időre van kilátás, elszórtan várható eső. Délután túlnyomóan borult lesz az ég, szórványosan további eső, zápor alakul ki. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 6, 11 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 13, 18 fok között alakul. Késő este 7, 12 fok lesz. Vasárnap kettősfront hat a szervezetre, ezen belül a hidegfrontra jellemző tünetek lehetnek erősebbek. Gyakori lehet a fejfájás és a migrén, sokan tapasztalhatnak keringési panaszokat és rosszullétet. Lehangoltság, rosszkev léphet fel, csökken a teljesítőképesség. Fennáll a megfázás veszélye, a szabadtéri programok során réteges öltözet javasolt. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső